OKJ változás

Szakmák, ahol megtalálhatod a számításod: eladó és üzletvezető

Szakmák, ahol megtalálhatod a számításod: eladó és üzletvezető

A munkaerőpiac világa, a különböző szakmák iránti igény és az azokban megszerezhető bér folyamatosan változik. Nem könnyű kiigazodni az álláslehetőségek sokfélesége között, különösen, ha szakmát szeretnél váltani: melyik szakmához milyen képzettségre van szükség, hol helyezkedhetsz el és milyen jövedelmet szerezhetsz vele? Ezt a témát igyekszünk körbejárni most induló cikksorozatunkban.

Olvasási idő kb: 5 perc

Miért jó online képzésen részt venni?

Miért jó online képzésen részt venni?

2022 elején, amikor immár csaknem két éve élünk együtt a koronavírussal, a legtöbben hallani sem akarnak már a járványhelyzetről és annak hatásairól. Tény, hogy a pandémia nagyon sok változást hozott mindannyiunk életébe, és ezek többsége nem pozitív. Éppen ezért most egy olyan dologra szeretnénk felhívni a figyelmet, ami a helyzet előnyös következményei közé sorolható, és az oktatás terén egyértelműen fejlődést hozott.

Olvasási idő: kb. 4 perc

Dolgozz te is valutapénztárosként!

Dolgozz te is valutapénztárosként!

2021.12.21.

Sokan vágynak olyan irodai munkakörbe, ahol nem csupán a számítógép előtt kell ülniük naphosszat, hanem ügyfelekkel is foglalkozhatnak. Ha te is ezek közé az emberek közé tartozol, és jól el tudod képzelni magad egy bankban, utazási irodában vagy akár kaszinóban, neked szól pénztárkezelő és valutapénztáros képzésünk!

Olvasási idő kb.: 4 perc

Mit csinál egy számítógépes adatrögzítő?

Mit csinál egy számítógépes adatrögzítő?

2021.12.21.

Vannak olyan szakmák, amelyeknek a nevét látva az átlagember csak vakarja a fejét: nagyjából el tudja képzelni, hogy mit takarhat az adott képzettség, de mégis, mivel telik egy munkanapja annak, aki az adott területen dolgozik? Ilyen a számítógépes adatrögzítő is: persze, mindenki érti, hogy számítógéppel kell adatokat rögzíteni, na de milyen területen, milyen adatokat, milyen célra? Ha nem látunk bele, nagyon rejtelmesen hangzik a szakma neve - cikkünkben most nyújtunk egy kis betekintést.

Olvasási idő kb.: 4 perc

Tíz ok, amiért jó egészségügyi kártevőirtónak lenni

Tíz ok, amiért jó egészségügyi kártevőirtónak lenni

Földünket több, mint egymillió állatfaj népesíti be. Mind fajgazdagságban, mind egyedszámban a legnagyobb arányban az ízeltlábúak fordulnak elő közöttük: az összes állatfaj nagyjából 70%-a rovar. Hazánkban több mint 20 ezer ízeltlábú faj fordul elő, amelyek közül mintegy 300 él közvetlenül az ember környezetében. Ezeknek egy része számunkra kifejezetten hasznos, gondoljunk csak a beporzókra vagy olyan rovarokra, amelyek kártevőket irtanak - a katicabogár kedvenc tápláléka például a levéltetű. Viszonylag kevesen vannak, de mégis nagyon jelentős azoknak a fajoknak a száma, amelyek kifejezetten kárt okoznak, és ezek között nemcsak ízeltlábúak vagy rovarok szerepelnek, hanem rágcsálók és más egészségügyi kártevők is.

Szerencsére vannak olyan elhivatott szakemberek, akik megmenthetik a lakosság többi részét ezektől a kártevőktől. Most összeszedtünk tíz olyan érvet, amiért érdemes ezt a szakmát választani.

Olvasási idő kb.: 7 perc

Az oktatásszervező egy napja

Az oktatásszervező egy napja

Újabb és újabb tanfolyamok indulnak, a közösségi oldalakon Minerva hirdetéssel találkozol, beiratkozol valamire nálunk, ha szükséges van a specifikus tudásra és a végzettségre a munkádhoz, vagy nagyon érdekel egy szakma, esetleg szívesen váltanál a jelenlegi munkádból valamire, amit jobban szeretsz - de vajon hogyan jönnek létre a tanfolyamok, mennyi munkát jelent ez, és ki van a háttérben?

Olvasási idő kb.: 3 perc

Slow karácsony

Slow karácsony

felnőttképzés  oktatás  2021.11.26.

Ajándékvásárlás, takarítás, dekorálás, sütés-főzés, rokonlátogatás - a legtöbben a karácsony előtti időszakban és az ünnepek alatt azt sem tudjuk, hol áll a fejünk. Hiába vagyunk akár szabadságon is, annyi a tennivaló, hogy a pihenésre nem jut - különösen, ha a korábbi évek rutinját még a tanulás is kiegészíti. Hogyan csinálhatnánk jobban, nyugodtabban? Cikkünk erre keresi a választ.

Olvasási idő.: kb 4 perc

Így tanulj az ünnepek alatt

Így tanulj az ünnepek alatt

Legutóbbi cikkünkben a lassítást, a slow karácsonyt jártuk körbe. Igen ám, de sokaknak a készülődéstől függetlenül is ez az egyik leginkább terhelt időszak az évben, hiszen a tél a vizsgák időszaka is. Ha egyelőre nem látod át, hogyan illeszd be a tanulást a mindennapjaidba az ünnepek alatt, segítünk!

Olvasási idő kb.: 4 perc

Évtervezés - mi vár ránk 2022-ben?

Évtervezés - mi vár ránk 2022-ben?

Mindjárt itt az új év! A sokat átkozott 2020 után egy jobb 2021-et vártunk - kinek így is lett, kinek kevésbé. Én évek óta a Year Compass évtervező füzetét használom arra, hogy lezárjam az épp búcsúzó évet és megtervezzem a következőt. Persze sok más hasonló letölthető tervezőt is találhatsz a neten, de magad is végiggondolhatod az évedet, vagy baráti társasággal is jó szilveszteri program lehet ez.

Olvasási idő kb.: 3 perc

Újévi fogadalmak, vagy inkább új szokások?

Újévi fogadalmak, vagy inkább új szokások?

Te meg szoktál fogadni valamit az új évre? Idén már tényleg eljárok mozogni, leszokom a dohányzásról, rendszeresen főzni fogok, eljárok a szűrővizsgálatokra? Aztán, ahogy a fogadkozók 88 százaléka, valamikor áprilisban konstatálod, hogy ebből már megint nem lett semmi. Ne aggódj, nem veled van a baj - hanem a fogadalmakkal!

Olvasási idő kb.: 5 perc