Hírek

Utolsó roham az OKJ képzésekben

Utolsó roham az OKJ képzésekben

A szakképzés átalakulásával, megszűnik az OKJ jól ismert rendszere és struktúra szerint kerülnek megszervezésre a szakmai képzések, oktatások, szakképesítést adó képzések. Ennek a változásnak tudható be, hogy egy utolsó nagy hajrá indult az OKJ tanfolyamokat biztosító felnőttképzők és az OKJ bizonyítványt megszerezni kívánó tanulók körben. Mi történik most a felnőttképzőknél ebben az utolsó hónapban?

Olvasási idő kb: 4 perc

Kisokos az online órádhoz - azaz, hogy készülj a tanulásra?

Kisokos az online órádhoz - azaz, hogy készülj a tanulásra?

Az online tanulást, az online órákon való részvételt is tanulni kell, hogy  igazán hatékonyan működjön. Ma még sokszor csak ismerkedünk az online lehetőségekkel. A technikai kihívások mellett, egyéb tényezők is megzavarhatnak bennünket, amik miatt kényelmetlenül érezhetjük magunkat a tanulási folyamatban. Ebben a blogbejegyzésben az online órán való részvételhez szeretnénk egy kis segítséget adni.

Olvasási idő kb. 5 perc

Online képzési formák a felnőttképzésben

Online képzési formák a felnőttképzésben

Online tanulás, digitális képzés, hibrid oktatás, e-learning tanfolyam, blended képzés - megannyi fogalom került a köztudatba az elmúlt időszakban. De mit jelentenek ezek a fogalmak, mire számítsunk, ha részt veszünk egy online/digitális képzésen? Van kontakt óra az e-learning tanfolyamon? Mi az az irányított tanulás? Ebben a blog bejegyzésben az online képzési formákat szeretnénk bemutatni, hogy minden tanuló a saját igényének megfelelő képzési formát választhassa.

 

Olvasási idő kb. 6 perc

3 + 1 tipp a hatékony  felnőttkori tanuláshoz

3 + 1 tipp a hatékony felnőttkori tanuláshoz

A felnőttek tanulási sajátosságairól sok tanulmány született és még ennél is több hit és tévhit kering a köztudatban: "Felnőttként nehezebb tanulni", „nem fog úgy az agyunk” - hallhattuk számtalanszor a jól ismert mondatot (kifogást?). Napjainkban a felnőttkori tanulás életünk része, a rohamos ütemű technikai fejlődés, a folyton változó gazdasági piac újabb és újabb szakmáknak teremt létjogosultságot, új ismeretekre van szükségünk, hogy boldogulni tudjunk a mindennapokan. A lifelong learning - élethosszig tartó tanulás - életünk része lett. De, hogy tudunk hatékonyan tanulni felnőttként, munka, család és számos más felelősség mellett?

Olvasási idő kb. 6 perc

2021. áprilisától érkezik a Képzési Hitel

2021. áprilisától érkezik a Képzési Hitel

A felnőttképzésben történő változások nemcsak a jogszabályi módosulásokat, a szakképzés átszerveződését foglalják magukba, de új támogatási formák is megjelennek a piacon. Ezek célja támogatni és segíteni a felnőttképzésben résztvevőket, anyagi segítséget nyújtani a tanuláshoz. 

Olvasási idő: kb. 2 perc

Mi lesz az OKJ után?

Mi lesz az OKJ után?

Ez a blog azért jött létre, hogy tájékoztatást, segítséget nyújtsunk azoknak, akik tanulni szeretnének, szakmát szerezni, vagy csak komolyabban érdeklődnek bizonyos témák iránt. Mi ugyanis fontosnak tartjuk azt, hogy korrekt, lehetőségeinkhez mérten pontos és aktuális információkat tudjunk leendő tanulóink rendelkezésére bocsátani.

Olvasási idő: kb. 10 perc