Milyen képzés illik hozzád, ha a ZÖLD személyiségtípusba tartozol?

Milyen képzés illik hozzád, ha a ZÖLD személyiségtípusba tartozol?

2023. december 13.
Milyen képzés illik hozzád, ha a ZÖLD személyiségtípusba tartozol?

Cikksorozatunknak immár a harmadik részéhez érkeztünk: a népszerű DISC teszt alapján vesszük sorra, hogy milyen képzés és milyen típusú munka való neked, ha egy bizonyos személyiségtípushoz tartozol.

 

Olvasási idő kb.: 5 perc

Cikksorozatunknak immár a harmadik részéhez érkeztünk: a népszerű DISC teszt alapján vesszük sorra, hogy milyen képzés és milyen típusú munka való neked, ha egy bizonyos személyiségtípushoz tartozol.

A DISC tesztet gyakran alkalmazzák munkahelyeken, de bevetik a munkaerő-közvetítő cégek, a pályaválasztási tanácsadók is. Ez a teszt ugyanis könnyen kitölthető és értékelhető, jól érthető: egy alapváltozatát te is kitöltheted EZEN a linken. A teszt négyféle személyiségtípust mutat be, és ezeket egy-egy színhez köti. A DISC szó betűi a következő személyiségtípusokhoz tartoznak:

  • D – domináns (piros)
  • I – ismerkedő (sárga)
  • S – stabil (zöld)
  • C – kompetens (kék).

Az eredmény segíthet jobban megismerni önmagadat, a személyiségedet, ami alapján abban is jobban eligazodhatsz majd, hogy milyen munkakör, milyen tevékenységtípus a legmegfelelőbb számodra. Hiszen lehet, hogy remekül teljesítenél egy olyan munkakörben, ahol számokkal és adatokkal kell foglalkoznod, de nem szereted a szervezést vagy az olyan feladatokat, ahol nagy csapatban kell dolgozni. Ezeket pedig jó, ha előre tudod magadról!

Az önismeretet sosem késő fejleszteni, és különösen a munkakeresés vagy a munkahelyváltás olyan időszak az életünkben, amikor ennek gyakorlati hasznát is vesszük. A legutóbbi cikkben a SÁRGA személyiségtípus került sorra - most nézzük, mi a helyzet, ha a legtöbb válaszod a ZÖLD szín alá tartozik!

S mint stabil, szilárd, segítő

 

A zöld személyiségtípus legfontosabb vonása talán a stabilitás. Ő az, akihez mindig lehet fordulni, mindig jelen van, és szeret is ebben a szerepben lenni. Veleszületett hajlama van a gondoskodásra, szereti átadni a tudását és mások fejlődésében részt vállalni. Bár jellemzően introvertált, azaz befelé forduló személyiség, mégis a kapcsolatokban virul ki igazán: lételeme a közösségben való működés.

Mik jellemzők a zöld személyiségtípusra? A legfontosabb tulajdonságait itt láthatod:

  • empatikus
  • türelmes
  • árad belőle a nyugalom
  • jó együttműködő, kerüli a konfliktusokat.

A zöldek jó hallgatóságot jelentenek, készségesek és figyelmes másokkal. Barátságosak, derűsek, toleránsak, harmóniát sugároznak és segítőkészek. Hol találkozhatsz leggyakrabban ilyen emberekkel? A legtöbb segítő szakmában, ügyfélszolgálaton vagy éppen a munkahelyeden a HR irodában.

Igen, ezek azok a szakmák, amelyek ideálisak egy zöld személyiség számára. Ők azok, akik ügyesen bánnak az emberekkel még konfliktushelyzetekben is, ritkán billennek ki az egyensúlyukból, és másokra is jó hatással vannak. Fontos számukra a belső békéjük megtartása, és ezt a békét várják el a környezetüktől is. Persze nekik is vannak előnytelen tulajdonságaik: konfliktuskerülő magatartásuk miatt néha nehéz velük valódi megoldást elérni, gyakran halogatnak és nehezen hoznak döntéseket.

Milyen tanfolyam való a zöldeknek?

 

Ha neked is a zöld területen lett a legmagasabb pontszámod, akkor ajánljuk számodra:

Fontos megemlíteni, hogy senkinél sem jön ki tisztán a négy közül egyik vagy másik szín a teszt eredményeként. Vedd figyelembe, hogy mekkora volt a zöld aránya a pontszámodban, és olvasd el a többi szín leírását is, hiszen nem mindegy, hogy milyen képességekkel egészül ki az aktív, határozott személyiséged.

Itt találod a sorozat korábbi cikkeit:

Általában a személyiségtípusokról:

https://www.minerva90.hu/okj-valtozas/milyen-kepzest-valassz-a-szemelyisegtipusod-alapjan

Ilyen képzések valók a piros személyiségtípusnak:

https://www.minerva90.hu/milyen-kepzes-illik-hozzad-ha-a-piros-szemelyisegtipusba-tartozol

Ezeket ajánljuk a sárga személyiségtípusúaknak:

https://www.minerva90.hu/okj-valtozas/milyen-kepzes-illik-hozzad-ha-a-sarga-szemelyisegtipusba-tartozol-2

A sorozatot folytatjuk – januárban a kék személyiségtípusról lesz szó! Kövesd továbbra is a Minerva blogot érdekes cikkekért!

Ha pedig kérdésed van a posztban felsorolt képzésekkel kapcsolatban, keresd bátran kollégáinkat az info@minerva90.hu e-mailen vagy a 22 501 665-ös számon, de írhatsz nekünk a Facebook - vagy az Instagram oldalunkon keresztül is! Várjuk jelentkezésedet!