Tanulni felnőtt fejjel? Hát persze!

Tanulni felnőtt fejjel? Hát persze!

2023. október 30.
Tanulni felnőtt fejjel? Hát persze!

Felnőtt fejjel az iskolapadba? Nem nekem való – mondják sokan, pedig bár a felnőttkori tanulás kihívásokkal jár, mégis egyre több ember fedez fel benne lehetőségeket és előnyöket.

A munkaerőpiac folyamatosan változik, és azok, akik hajlandók tanulni és fejlődni, jobb pozíciókat érhetnek el a lemaradókhoz képest. Ebben a cikkben összeszedtünk néhány indokot, amiért érdemes elgondolkozni a felnőttkori tanulás lehetőségein, függetlenül attól, hogy milyen  korábbi iskolai végzettséggel rendelkezel

 

Olvasási idő kb.: 4 perc

Jobb állásra tehetsz szert

 

Ha jelenleg nincs állásod, kisgyereket gondozol otthon vagy attól tartasz, hogy a jobb munkához túl alacsony a végzettséged, a felnőttkori tanulás kiváló lehetőség a képzettség bővítésére. Érdemes körülnézned – gyakran látjuk, hogy sokan attól tartanak, számukra már nincsenek megfelelő lehetőségek, majd eljönnek az irodánkba vagy megnézik a tanfolyamok listáját, és nem is egy olyat találnak, amit el tudnak képzelni. Ha te is hasonlóan érzel, a megfelelő képzés megszerzése új ajtókat nyithat előtted a munkaerőpiacon!

Ráadásul a tanulás az önbizalmadat is megerősíti. Sok felnőtt úgy érzi, hogy túl régen hagyta el az iskolapadot, és a tanulás már nem az erőssége. A felnőttkori tanulás azonban segíthet az önbizalom növelésében! Csak kezdj bele, és te is fel fogod ismerni, hogy képes vagy új dolgokat tanulni. Ettől az önbizalmad is megerősödik, és a további kihívásokra, akár az álláskeresésre is bátrabban vállalkozol majd.

Fejlődés minden szinten

 

Az is lehet, hogy most is dolgozol, de a jelenlegi munkáddal nem vagy maradéktalanul elégedett. A felnőttkori tanulás segíthet a karriered fejlesztésében! Az új szakmai készségek megszerzése vagy a meglévők továbbfejlesztése lehetővé teszi, hogy versenyképesebb legyél a munkaerőpiacon, és jobb állásokra pályázhass. De nemcsak a munkában fejlődhetsz! A felnőttkori tanulás az életminőségedet is javíthatja. Az újonnan tanultak lehetővé teszik, hogy hatékonyabban oldd meg mindennapi problémáidat, legyen szó a pénzügyeid kezeléséről vagy az egészséges életmód kialakításáról.

 

Sőt, a felnőttkori tanulás nemcsak rólad szól: példát mutathatsz a családodnak és a gyerekeidnek is. Ha látják, hogy hajlandó és képes vagy tanulni és fejlődni, inspirálhatod őket is, hogy hasonlóan törekedjenek a fejlődésre. Ezzel már fiatalkorban elülteted bennük a fejlődésre valü igény magjait, és ebből sokat profitálhatnak majd a későbbiekben!

Azok a képző intézmények – mint mi is -  akik felnőtteknek kínálnak tanfolyamokat, tisztában vannak vele, hogy a legtöbben munka és család mellett végzik a képzéseket. Éppen ezért a tanfolyamok rugalmasak, olyan időpontokban vannak, amikor neked is megfelel. Mi a Minervánál kiemelten figyelünk erre, online és hétvégi lehetőségeket is kínálunk. A tanulással szinte észrevétlenül javul majd az időbeosztásod és a szervezőkészséged, szinte a képzés mellékhatásaként!

Tanulni öröm

 

Hidd el, új dolgokat megtanulni, saját határainkat feszegetni hatalmas örömforrás! Diákjaink gyakran mesélik, hogy a felnőttkori tanulás során fedezték fel a szenvedélyüket vagy egy új érdeklődési területet. Te is átélheted, milyen érzés ez – csak jelentkezz az egyik tanfolyamunkra!

Nagyon fontosnak tartom megjegyezni, hogy akármilyen közhely, mégis igaz: sosem késő elkezdeni tanulni és fejlődni. Ne hagyd, hogy az önbizalmad vagy a múltbeli tapasztalataid megakadályozzanak a fejlődésben! Keresd meg azokat az oktatási lehetőségeket, amelyek legjobban megfelelnek neked, és lépj be a felnőttkori tanulás világába. Jelentkezz még ma!

Ha a honlapunkon talált képzések egyike felkeltette az érdeklődésedet, tedd fel nekünk a kérdéseidet e-mailben az info@minerva90.hu címen, telefonon a 22/501-665-ös számon vagy üzenetben Facebook- vagy instagram oldalunkon. Várunk személyesen az irodánkban is a Petőfi utca 5. alatt - de mindenképpen találkozzunk tanfolyamaink egyikén!