Tanulnál valamit, de szorít az idő? Válogass rövidebb képzéseink közül!

Tanulnál valamit, de szorít az idő? Válogass rövidebb képzéseink közül!

brooke-cagle--uHVRvDr7pg-unsplash

Annak eldöntése, hogy milyen szakmában szeretnél dolgozni, és ehhez milyen képzettséget érdemes megszerezned, nem megy egyik napról a másikra. Az a legjobb, ha ez egy jól átgondolt folyamat, amelyben több szempontot is figyelembe veszel, és megalapozott döntést hozol.

A legfontosabb kérdés: mit szeretsz csinálni, mi érdekel, milyen területen éreznéd jól magad? Amikor elfogad egy állásajánlatot, a legtöbb embernek az a célja, hogy hosszabb ideig megmaradjon a választott munkahelyen. Ez ugyanis szakmailag és emberileg is megerősít: növeli a kitartásodat, a szaktudásodat, elmélyülhetsz a tapasztalatszerzésben. A munkahely közösséget is jelent: jó érzés hosszabb ideig ugyanazok közé a kollégák közé tartozni, közös szokásokat kialakítani. Ehhez azonban az is alapvető, hogy örömmel végezd a munkádat

A másik szempont, amit mindenki figyelembe vesz, természetesen a munka anyagi vonzata. Természetesen szívesebben helyezkedünk el jobban jövedelmező állásokban - ez azonban nagyon egyéni. Pályakezdőknek vagy olyanoknak, akik korábban nagyon alacsony fizetést kaptak, kisebb előrelépés is komoly eredmény, mások nagyobb elvárásokkal érkeznek a munkaerőpiacra. Mindenképpen javaslom, hogy nézz körül az állásportálokon, és próbáld kideríteni, hogy a téged érdeklő szakmák esetében milyen anyagi lehetőségeket találsz.

És ott van még az időfaktor is. Sokan vannak, akiknek nem mindegy, hogy három hónap vagy két év múlva kezdhetnek dolgozni a kiválasztott területen. Van, aki már csinálja képesítés nélkül - őket a munkáltató is kötelezheti a tanfolyam elvégzésére. Van, aki friss érettségivel, álláskeresőként vagy kismamaként keres új lehetőségeket, és kötött idejük van új szakma szerzésére. Főként nekik szól ez a cikk, de mindenki másnak is, aki szerint fontos számításba venni a képzés hosszát is, amikor tanfolyamot választunk.https://www.instagram.com/minerva90kft/

Mit jelent a képzés hossza?
 

A tanfolyamok időtartamát általában órában adják meg - ezt a honlapunkon az első információk között megtalálod a Tanfolyamok menüpontra kattintva látható listában. A legrövidebb, 26 órás gépkezelői képzéstől a 900 órát igénybe vevő közművelődési munkatárs tanfolyamig minden megtalálható itt, szakterület szerinti bontásban. Mivel a tanfolyamok jellemzően péntek délutáni vgy szombati alkalmakon zajlanak, változó, hogy a megadott óraszám hogyan oszlik el. Egy rövidebb képzést már akár 2-3 hónap alatt is befejezhetsz, de több évig is tanulhatsz nálunk. Hogy a téged érdeklő tanfolyamok esteében ez hogy alakul, azzal kapcsolatban mindenképp érdeklődj irodánkban személyesen, telefonon, e-mailen vagy üzenetben a közösségi oldalainkon. Annyit azonban itt is elárulhatok, hogy a képzések legnagyobb része 200-500 óra közötti időtartamú.

Néhány gyorsan elvégezhető tanfolyam
 

Talán meglepő, de az egyik legrövidebb képzésünket azoknak ajánljuk, akiket a pénzügyi terület érdekel. A pénztárkezelő és valutapénztáros tanfolyam mindössze 30 órás, érettségizettek jelentkezhetnek rá - és ennyi idő alatt elsajátíthatják a bankjegyekkel kapcsolatos ismereteket, az ügyintézés és a pénzváltás feladatait, majd a vizsga után el is helyezkedhetnek új szakmájukban. 1,5-3 hónap, és máris új szakterületen kezdhetsz! Ha igazán magadénak érzed a pénzügyes vonalat, akkor továbbléphetsz a már jóval hosszabb mérlegképes könyvelő vagy a valamivel rövidebb munkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző képzés irányába. 

Egy egészen más irányt képviselnek a kereskedelmi szakmák. Már egy 80 órás, azaz 3-6 hónapos képzés elvégzésével lehetsz élelmiszer-, ruházati- vagy műszaki eladó, és 220 órát kell tanulnod ahhoz, hogy ehhez üzletvezetői végzettséget is szerezz. Aki drogériában, illatszerboltban vagy gyógynövénykészítményeket árusító üzletben szeretne dolgozni, annak 160 órára van szüksége a drogerista tanfolyam befejezéséhez. 

A műszaki, fizikai jellegű képzések közül 140 óra alatt megszerezheted a gallyazó-daraboló végzettséget - de ha a fakitermelő tanfolyam is érdekel, az már 320 órás. 240 órás tanfolyamon sajátíthatod el a nyílászáró-beépítés és -szerelés és az árnyékolástechnika csínját-bínját, és ugyanennyi idő alatt lehetsz méhész is. A raktáros tanfolyam 200 órát vesz igénybe, és ha érettségid is van, folytathatod tanulmányaidat a 160 órás raktárvezetői képzésen. 

Ebből a rövid válogatásból is látszik, mennyi lehetőség áll előtted még akkor is, ha az időd szűkös. A hagyományos tanfolyamok mellett pedig a legkülönbözőbb tréningeken is fejlődhetsz - ezek végzettséget nem adnak, de hozzájárulnak ahhoz, hogy jobban boldogulj a munkavállalás és a mindennapi élet területein is. 

Kérdéseidet, jelentkezésedet várjuk az info@minerva90.hu e-mail címen vagy a 22 501 665-ös számon, de megtalálsz minket facebookon és instagramon is!