Tanulnál valamit, de szorít az idő? Válogass rövidebb képzéseink közül!

Tanulnál valamit, de szorít az idő? Válogass rövidebb képzéseink közül!

Tanulnál valamit, de szorít az idő? Válogass rövidebb képzéseink közül!

Annak eldöntése, hogy milyen szakmában szeretnél dolgozni, és ehhez milyen képzettséget érdemes megszerezned, nem megy egyik napról a másikra. Az a legjobb, ha ez egy jól átgondolt folyamat, amelyben több szempontot is figyelembe veszel, és megalapozott döntést hozol.

A legfontosabb kérdés: mit szeretsz csinálni, mi érdekel, milyen területen éreznéd jól magad? Amikor elfogad egy állásajánlatot, a legtöbb embernek az a célja, hogy hosszabb ideig megmaradjon a választott munkahelyen. Ez ugyanis szakmailag és emberileg is megerősít: növeli a kitartásodat, a szaktudásodat, elmélyülhetsz a tapasztalatszerzésben. A munkahely közösséget is jelent: jó érzés hosszabb ideig ugyanazok közé a kollégák közé tartozni, közös szokásokat kialakítani. Ehhez azonban az is alapvető, hogy örömmel végezd a munkádat

A másik szempont, amit mindenki figyelembe vesz, természetesen a munka anyagi vonzata. Természetesen szívesebben helyezkedünk el jobban jövedelmező állásokban - ez azonban nagyon egyéni. Pályakezdőknek vagy olyanoknak, akik korábban nagyon alacsony fizetést kaptak, kisebb előrelépés is komoly eredmény, mások nagyobb elvárásokkal érkeznek a munkaerőpiacra. Mindenképpen javaslom, hogy nézz körül az állásportálokon, és próbáld kideríteni, hogy a téged érdeklő szakmák esetében milyen anyagi lehetőségeket találsz.

És ott van még az időfaktor is. Sokan vannak, akiknek nem mindegy, hogy három hónap vagy két év múlva kezdhetnek dolgozni a kiválasztott területen. Van, aki már csinálja képesítés nélkül - őket a munkáltató is kötelezheti a tanfolyam elvégzésére. Van, aki friss érettségivel, álláskeresőként vagy kismamaként keres új lehetőségeket, és kötött idejük van új szakma szerzésére. Főként nekik szól ez a cikk, de mindenki másnak is, aki szerint fontos számításba venni a képzés hosszát is, amikor tanfolyamot választunk.https://www.instagram.com/minerva90kft/

Mit jelent a képzés hossza?
 

A tanfolyamok időtartamát általában órában adják meg - ezt a honlapunkon az első információk között megtalálod a Tanfolyamok menüpontra kattintva látható listában. A legrövidebb, 26 órás gépkezelői képzéstől a 900 órát igénybe vevő közművelődési munkatárs tanfolyamig minden megtalálható itt, szakterület szerinti bontásban. Mivel a tanfolyamok jellemzően péntek délutáni vgy szombati alkalmakon zajlanak, változó, hogy a megadott óraszám hogyan oszlik el. Egy rövidebb képzést már akár 2-3 hónap alatt is befejezhetsz, de több évig is tanulhatsz nálunk. Hogy a téged érdeklő tanfolyamok esteében ez hogy alakul, azzal kapcsolatban mindenképp érdeklődj irodánkban személyesen, telefonon, e-mailen vagy üzenetben a közösségi oldalainkon. Annyit azonban itt is elárulhatok, hogy a képzések legnagyobb része 200-500 óra közötti időtartamú.

Néhány gyorsan elvégezhető tanfolyam
 

Talán meglepő, de az egyik legrövidebb képzésünket azoknak ajánljuk, akiket a pénzügyi terület érdekel. A pénztárkezelő és valutapénztáros tanfolyam mindössze 30 órás, érettségizettek jelentkezhetnek rá - és ennyi idő alatt elsajátíthatják a bankjegyekkel kapcsolatos ismereteket, az ügyintézés és a pénzváltás feladatait, majd a vizsga után el is helyezkedhetnek új szakmájukban. 1,5-3 hónap, és máris új szakterületen kezdhetsz! Ha igazán magadénak érzed a pénzügyes vonalat, akkor továbbléphetsz a már jóval hosszabb mérlegképes könyvelő vagy a valamivel rövidebb munkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző képzés irányába. 

Egy egészen más irányt képviselnek a kereskedelmi szakmák. Már egy 80 órás, azaz 3-6 hónapos képzés elvégzésével lehetsz élelmiszer-, ruházati- vagy műszaki eladó, és 220 órát kell tanulnod ahhoz, hogy ehhez üzletvezetői végzettséget is szerezz. Aki drogériában, illatszerboltban vagy gyógynövénykészítményeket árusító üzletben szeretne dolgozni, annak 160 órára van szüksége a drogerista tanfolyam befejezéséhez. 

A műszaki, fizikai jellegű képzések közül 140 óra alatt megszerezheted a gallyazó-daraboló végzettséget - de ha a fakitermelő tanfolyam is érdekel, az már 320 órás. 240 órás tanfolyamon sajátíthatod el a nyílászáró-beépítés és -szerelés és az árnyékolástechnika csínját-bínját, és ugyanennyi idő alatt lehetsz méhész is. A raktáros tanfolyam 200 órát vesz igénybe, és ha érettségid is van, folytathatod tanulmányaidat a 160 órás raktárvezetői képzésen. 

Ebből a rövid válogatásból is látszik, mennyi lehetőség áll előtted még akkor is, ha az időd szűkös. A hagyományos tanfolyamok mellett pedig a legkülönbözőbb tréningeken is fejlődhetsz - ezek végzettséget nem adnak, de hozzájárulnak ahhoz, hogy jobban boldogulj a munkavállalás és a mindennapi élet területein is. 

Kérdéseidet, jelentkezésedet várjuk az info@minerva90.hu e-mail címen vagy a 22 501 665-ös számon, de megtalálsz minket facebookon és instagramon is!