Sokféleség és továbbképzési lehetőség: kereskedelmi szakmák

Sokféleség és továbbképzési lehetőség: kereskedelmi szakmák

Sokféleség és továbbképzési lehetőség: kereskedelmi szakmák

Ha az a kérdés, melyek az igazán nélkülözhetetlen szakmák, talán nem az elsők között merül fel az eladók munkája. Pedig, ha jobban belegondolsz: ők azok, akiktől a mindennapi élelmet vásároljuk - és minden mást is, amire a családnak, háztartásnak szüksége van.

Olvasási idő kb.: 4 perc

Eladók a kenyerespulttól az okostévékig

 

A különböző területeken dolgozó eladók munkája nem csupán annyiból áll, hogy a kezedbe adják a kért árut, és te kifizeted nekik. Szakképzettségük révén széleskörű áruismerettel is rendelkeznek, így akkor is tudnak tanácsot adni a vásásrlásoddal kapcsolatban, amikor bizonytalan vagy abban, hogy pontosan mit szeretnél, ha nem tudod, mit hol találsz, vagy ha nincs részletes információd a termékről. Gondolj csak bele, ha éppen egy ritkán cserélt műszaki cikket vennél, vagy fontos számodra a ruha pontos anyagösszetétele: az eladó lesz az, aki segít.

Eladókkal nemcsak a kis közértekben vagy a nagy élelmiszerboltokban találkozunk. Gondolj csak a műszaki áruházakra, a sportboltokra, a hatalmas ruházati üzletekre vagy a drogériákra! Mind különálló szakképzettséget igénylő kereskedelmi feladatot jelent. Az eladók munkája sok kihívást rejt, hiszen a legtöbb esetben nem csupán a konkrét vevőkiszolgálás tartozik az eladók munkakörébe. Nekik kell kipakolniuk az árut, rendezniük a polcokat, a raktárból az eladótérbe vinni a termékeket, emellett dolgoznak a kasszában is. Ahol az üzlet saját pékséggel rendelkezik, ott a sütésben is részt vesznek az eladók, de a takarítás is a munka része lehet - ez mindig egyedi, az adott munkáltatóval kötött megállapodáson múlik.

Az eladói állások betöltéséhez szükség van kereskedelmi végzettségre, a gyakorlat pedig sok esetben előnyt jelent. Utóbbi nem feltétel: kezdőként is gyorsan beletanulhatsz a munkába, és a csapat sikeres tagja lehetsz.

Attól függően, hogy a kereskedelem melyik területe érdekel a legjobban, választhatod az élelmiszer-eladó, a ruházati vagy a műszaki eladó, illetve a drogerista tanfolyamot. Szerencsére ma mindegyik a kiemelten keresett, jól jövedelmező szakmák közé tartozik.

Bármelyik eladói szakképzést választod, lehetőséged van továbbtanulni és üzletvezetőként elhelyezkedni.

 

Milyen képzések közül választhatok?

 

A Minervánál elérhető az élelmiszer-eladó, a ruházati eladó, a műszaki eladó és a drogerista (gyógynövényeladó) és az üzletvezető tanfolyam, de választhatod a „kettő az egyben” eladó és üzletvezető képzést is.  A tanfolyamok hossza 2-4 hónap, természetesen az egyben végzett eladó és üzletvezető képzés valamivel hosszabb. A képzési napok minden esetben pénteken és szombaton vannak, de az elméleti képzés online is megoldható. A tanfolyamokhoz csupán alapfokú végzettségre és egészségügyi alkalmassági vizsgálatra van szükség.

A kereskedelem iránti érdeklődés mellett fontos a jó kommunikációs készség is, hiszen neked kell majd a vevőkkel egyeztetned, meghallgatnod őket, türelmesen válaszolnod a lényegtelennek tűnő problémáikra is. Üzletvezetőként pedig jó, ha érdekel a marketing és az üzletvitel is, hiszen ezzel a végzettséggel már akár önállóan is irányíthatsz egy kereskedelmi egységet. 

A Minervánál a képzési díjból különböző kedvezményeket kínálunk, érdemes figyelned a honlapunk Tanfolyamok menüpontját!

További információért keresd kollégáinkat az info@minerva90.hu e-mailen vagy a 22 501 665-ös számon, de írhatsz nekünk a Facebook - vagy az Instagram oldalunkon keresztül is!

Várjuk jelentkezésedet!