Rövid és hatékony pénzügyi képzés: legyél te is valutapénztáros!

Rövid és hatékony pénzügyi képzés: legyél te is valutapénztáros!

Rövid és hatékony pénzügyi képzés: legyél te is valutapénztáros!

 

Közeleg a szeptember, ami sokaknak az újrakezdést jelenti. Ahogy a gyerekek és a fiatalok visszatérnek az iskolapadba, a felnőttek is elgondolkodnak azon, hogy érdemes lenne új szakmát tanulniuk.

Válság idején a legjobb befektetés a tanulás, hiszen amit megtanulsz, azt többé senki sem veheti el tőled. A szaktudás, egy újabb terület alaposabb megismerése növeli a munkaerőpiaci esélyeidet: még ha veszélybe kerül is a jelenlegi állásod, könnyebben elhelyezkedhetsz, hiszen értesz máshoz is. Emellett a képzés során új embereket ismersz meg, új kapcsolatokat építesz ki - ez is segít, hogy biztosan megvesd a lábad a munkaerőpiacon.

De mit is tanuljak? - kérdezheted. Szerencsére a legjobb helyen jársz: munkatársaink bármikor szívesen segítenek neked kiválasztani a megfelelő képzést. Én most egy olyan tanfolyamot ajánlok ebben a cikkben, amit gyorsan elvégezhetsz, hamar munkába állhatsz a tanúsítvány birtokában, de ha szívesen fejlődnél, tovább is tanulhatsz. 

Olvasási idő kb.: 4 perc

Pénztárkezelő és valutapénztáros képzés
 

A valutapénztáros bankban vagy más pénzváltási tevékenységet folytató pénzintézetben, utazási irodában, szállodában, valutaváltóban dolgozik alkalmazottként. Önállóan lát el feladatokat: valutaváltással és a pénzváltással kapcsolatos ügyintézői és pénztári teendőket, pénzkezelői, értéktárosi tennivalókat. Tájékoztatja az ügyfeleket az őket érdeklő kérdésekben, és tudása lehetővé teszi, hogy ezt hitelesen és szakszerűen végezze. Felelősségi körébe tartozik még a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni hatékonyan fellépés a munkakörén belül. 

Mit is jelentenek ezek a teendők? A pénztárkezelő és valutapénztáros elsősorban ügyfelekkel foglalkozik: üdvözli őket, tájékoztatja az árfolyamról, a pénzváltás költségeiről, válaszol a kérdéseikre és természetesen kiszolgálja őket. A pénzváltáshoz speciális szoftvereket alkalmaz, amelyek a munkáját segítik és a számítások pontosságát garantálják. Emellett ellenőrzi az ügyfelek adatait is: személyazonosságot, jogosultságot egy adott számlához kapcsolódóan, és magukat a bankjegyeket és egyéb dokumentumokat is megvizsgálja. 

Attól függően, hogy bankban vagy más munkahelyen dolgozik, különböző nyilvántartásokat készít, dokumentációt állít össze, napi, heti vagy havi kimutatásokat készít a pénzügyi műveletekről és azok eredményéről. Ezeken a munkahelyeken rendszeres az ellenőrzés is: ilyenkor bemutatja az általa készített dokumentumokat és a legutóbbi vizsgálat óta végzett tevékenységét. Felelős a pénztár biztonságáért is: nyitja és zárja azt, miközben odafigyel a biztonsági előírásokra is. 

Kiknek ajánljuk?
 

·       aki jó számolási készséggel rendelkezik, hiszen ez elengedhetetlen a pénzkezelés pontossága érdekében

·       aki szeret ügyfelekkel dolgozni, emberekkel kommunikálni, jó konfliktuskezelő képességgel rendelkezik

·       aki szereti önállóan végezni a munkáját, ellátni a feladatait

·       aki körültekintő, elővigyázatos, képes a szabályok betartására és a felelősségteljes munkavégzésre

·       aki járatos a számítógépkezelésben és szívesen ismer meg új szoftvereket

·       emellett pedig mindazoknak, akik szeretnék megismerni a valutaváltással kapcsolatos feladatokat, pénztárkezelési teendőket, és bankoknál, takarékszövetkezeteknél, pénzváltó cégeknél, utazási irodáknál, szállodáknál vagy kaszinókban szeretnének elhelyezkedni.

Emellett azoknak is bátran ajánlható a pénztárkezelő és valutapénztáros képzés, akik rövid idő alatt szeretnének új szakmai végzettséget szerezni, hiszen ez a tanfolyam mindössze 1,5-3 hónap alatt akár munka mellett is elvégezhető. A képzési napok péntek délutánonként vagy szombati napokon vannak, így akár a meglévő állásod vagy kisgyerek mellett is könnyebben megoldható a tanulás.

Van még kérdésed? Keress minket az info@minerva90.hu e-mail címen vagy a 22 501 665-ös számon, de megtalálsz facebookon és instagramon is!