Nincs előképzettséged? Íme a képzések, amik közül választhatsz!

Nincs előképzettséged? Íme a képzések, amik közül választhatsz!

2023. október 13.
Nincs előképzettséged? Íme a képzések, amik közül választhatsz!

Téged mi akadályoz meg az előrelépésben, abban, hogy jobb állást találj, számodra megfelelőbb beosztással és akár magasabb fizetéssel? Szeretnél tanulni valamit, de visszatart, hogy nincs érettségid vagy magasabb végzettséged?

Nálunk még ez sem gond: többféle képzést kínálunk azoknak, akik alapfokú végzettséggel rendelkeznek – sőt, ezek közül jó néhány indul most ősszel is. Nézzük, milyen tanfolyamokat találsz itt:

Olvasási idő kb.: 4 perc

Lehetsz pincérsegéd, gépkezelő vagy fakitermelő

 

Mit csinál egy pincérsegéd? Hasonlóan a pincérhez lehet alkalmazott egy étteremben, bárban, kávézóban, cukrászdában, de szállodában vagy rendezvényeken is. A feladatok a munkahelytől függően változhatnak: van, ahol meg kell tanulni a kávégép kezelését, máshol az ételek előkészítésében lehetsz profi. Fontos ismerni a hazai és nemzetközi italkínálatot, az aktuális vendéglátóipari trendeket és az ételkészítés alapfogásait. Mindezeket könnyen elsajátíthatod a hamarosan induló pincérsegéd tanfolyamon! Előny, ha érdekel a gasztronómia, hiszen így fenntarthatod a vendégek érdeklődését, képes leszel ételeket ajánlani, kérdésekre válaszolni. Érdemes elvégezni ezt a képzést, hiszen viszonylag rövid idő alatt piacképes tudásra tehetsz szert, amihez a munka során gyakorlati tapasztalat is társul - ennek birtokában pedig már könnyen továbbtanulhatsz.

A fakitermelő szakemberek állami vagy magántulajdonban lévő erdőkben dolgoznak. Önállóan végezhető, gyakorlati feladatok tartoznak a munkakörükbe, és ehhez megtanulják a megfelelő gépek használatát is. A tanfolyamon megismered majd a leggyakoribb fa- és cserjefajokat, hogy az erdőben is azonosítani tudd őket akár a levél, hajtás vagy a termés alapján. A növényismeret mellett a másik fontos terület a gépekkel való munka: a fakitermelő motorfűrészeket és a motoros adaptereket kezel, és karban is tartja őket. A kétféle tudás birtokában képes leszel önállóan fadöntéseket és fakitermelési műveleteket végezni: a gallyazást, a darabolást, a felkészítést, a készletezést, a készletezést.

Ha a munkagépek kezelése érdekel, nézz utána a gépkezelő tanfolyamoknak is. Az egyik legnépszerűbb gépcsoport, amelyre a legtöbben igyekeznek jogosítványt szerezni, a különféle targoncák, szállítógépek kezelése. Targoncavezetőre a legtöbb gyártócégnél, raktárban és áruházban, szállítmányozó cégnél és sok más munkahelyen is szükség van. A Minervánál háromféle targoncakezelői tanfolyamra jelentkezhetsz:

  • gyalogkíséretű targonca-kezelői képzés
  • vezetőállásos targonca-kezelői képzés,
  • vezetőüléses targonca-kezelői képzés.

A targoncakezelő tanfolyamon kívül számos más gépkezelői képzést is megtalálhatsz kínálatunkban, ezekről érdeklődj irodánkban!

Inkább raktárban vagy építőipari területen dolgoznál?

 

A raktárosok feladata felügyelni a termékek szállítását és tárolását az áru beérkezésétől a kiszállításig, és általánosságban gondoskodni a raktár működéséről. Ide tartozik a dokumentumok egyeztetése az árukkal, a mennyiség és a minőség ellenőrzése. Ezután következik a termékek elpakolása, betárolása a raktár megfelelő pontjára. A termékeket be is kell azonosítani: címkével ellátni, majd gondoskodni arról, hogy szükség esetén jól hozzáférhetően, felismerhetően kerüljenek elhelyezésre a raktárban. Rendszeres időközönként részt vehetsz a leltározás folyamatában is. Nagyon sokrétű, kihívást jelentő és érdekes munka ez, amelyhez a raktári eszközök, kézi árumozgató berendezések, számítógépes szoftverek és kézi készülékek ismerete és használata is hozzátartozik.

Ha olyan szakmát szeretnél, amelyre folyamatosan nagy igény van, és külföldön is tárt karokkal várnak? Akkor érdemes elgondolkodnod a nyílászáró-beépítő szakképesítés megszerzésén. Itt fizikai munkáról van szó, tehát akkor érdemes belevágnod, ha jó erőben vagy, jó az állóképességed és nem okoz gondot, hogy emelned kell vagy éppen emeleten kell dolgoznod. Építkezéseken, új építésű lakások, társasházak, családi házak építésénél fogsz dolgozni, de szó lehet bármilyen épületről, ahová nyílászárók szükségesek - azaz a teljes építőiparban el tudsz majd helyezkedni. Nemcsak ablak- és ajtószerelésről, beépítésről lehet szó: a redőnyök, árnyékolók, napellenzők beépítése, cseréje, javítása is a munkához tartozik. A legmodernebb berendezések motorizáltak, sokszor automatikusan működtethetők, távirányítósak - ilyenkor a vezérléstechnika beüzemelésében és a programozásban is részt vehetsz. A munka tehát igen változatos, unatkozni nem fogsz, de jó, ha képes vagy alkalmazkodni a megrendelők különböző igényeihez.

 

Van még egy előképzettséget nem igénylő tanfolyamunk, ez pedig a méhész szakképzés. Akik már végzik, azt mondják, ez az a munka, amibe úgy igazán bele lehet szeretni. A méhek nagyon intelligens állatok, a termékek, amiket a segítségükkel állítunk elő - méhviasz, virágpor, propolisz és természetesen maga a méz - fantasztikusak. Ezt a tanfolyamot nemcsak akkor érdemes elvégezni, ha méhészetből szeretnél élni: sokan hobbiból, a főállásuk mellett méhészkednek éppen azért, mert több időt szeretnének a szabadban eltölteni, és ráadásul hasznosan.

Ha bármelyik felsorolt képzés felkeltette az érdeklődésedet, tedd fel nekünk a kérdéseidet e-mailben az info@minerva90.hu címen, telefonon a 22/501-665-ös számon vagy üzenetben Facebook- vagy instagram oldalunkon. Várunk személyesen az irodánkban is a Petőfi utca 5. alatt - de mindenképpen találkozzunk tanfolyamaink egyikén!