Kreatív, változatos, pörgős szakmára vágysz? Tanulj kulturális rendezvényszervezést!

A kisvárosban, ahol felnőttem, volt egy elég nagy hagyományokkal és lehetőségekkel bíró művelődési ház. Volt egy jókora színházterme, könyvtára, kávézója, több kisebb klubhelyisége, stúdiója, amit különböző szervezetek használhattak a maguk eseményeinek lebonyolítására, megbeszélésére. A „művház” volt a település kulturális programjainak, rendezvényeinek lelke, és aki mindezt a hátán vitte, az Betti néni volt, a „kultúros”. Nyári diákmunka alkalmával volt, hogy bele is kóstolhattam a munkájába: nagyon tetszett, hogy mennyi szervezéssel, milyen pörgéssel jár ez az állás, de azt is láttam, hogy mennyi mindenre kellett gondolnia, hány szálat kellett kézben tartania ahhoz, hogy egy-egy rendezvény zökkenőmentesen létrejöjjön.

Ez azonban régen volt - azóta az igények és azoknak megfelelően a képzések is megváltoztak. Nézzük, mi kell ma ahhoz, hogy valaki kulturális rendezvényeket szervezhessen!

Olvasási idő kb.: 5 perc

Rendezvények országa

 

Magyarországon főként nyáron rengeteg a fesztivál Budapesten és vidéken is, a többi évszakban pedig gasztronómiai és kulturális események, múzeumok és hangversenyek várják a belföldi és külföldi érdeklődőket, turistákat. Ahhoz, hogy ez a pezsgő kulturális élet megmaradjon, sőt fejlődjön, lelkes szakemberekre van szükség, akik kreatív ötleteikkel és jó szervezőkészségükkel lehetővé teszik, hogy ezek a rendezvények megvalósuljanak. A kulturális rendezvények szervezői képesek átlátni egy-egy esemény szervezésének teljes folyamatát a kezdeti lépésektől a megvalósítás utáni feladatokig, tudják, hogy mikor melyik teendő következik. Hiszen csak így tudják megfelelően irányítani a szervezésben részt vevő embereket: munkatársakat, gyártókat, szállítókat és más szakembereket. Jártasak a rendezvénymarketingben: ki tudják alakítani egy-egy esemény arculatát, a hozzá tartozó designt és grafikai elemeket. Emellett az üzleti folyamatokkal is tisztában vannak: kapcsolatokat alakítanak ki, ismerik a protokoll szabályait, és vállalkozási ismereteik segítok őket abban, hogy mindezt akár saját vállalkozás keretein belül is végezhessék.

Nem csupán saját vállalkozásban gondolkozhatsz: művelődési házak, önkormányzatok, rendezvényszervező cégek rendszeresen keresik a frissen végzett szakembereket. Ha a településeden még nincs rendezvényszervező, segíthetsz a közösség kulturális programjainak kialakításában, összefoghatsz a helyi civil szervezetekkel, és együtt felkarolhatjátok ezt a nemes célt: programokat szervezni egy egész település számára.

Vajon nekem való a rendezévnyszervezés?

 

Ha eddig is szívesen vetted a kezedbe a családi vagy a baráti körben zajló események, ünnepek szervezését, vagy az iskolában, a munkahelyeden te voltál a hasonló rendezvények motorja - itt az idő, hogy tehetségedet végzettségre váltsd! Ez a munka az igazán pörgős egyéniségeknek való, akik mozgalmas lehetőséget keresnek: nem szeretnek folyamatosan irodában ülni, nem nekik való a monotonitás. Rendezvényszervezőként változatos feladatokra számíthatsz különböző helyszíneken és emberekkel, ami azt is jelenti, hogy jó vagy problémamegoldásban, gyorsan tudsz reagálni, ha időnként váratlan dolgok történnek. Ha te magad is szeretsz szórakozni, élvezed a jól sikerült rendezvényeken való részvételt, akkor tudni fogod, mi az, ahová mások is örömmel mennek majd. Kiélheted a kreativitásodat, itt biztosan szükség lesz azokra az ötletekre, amikre máshol esetleg csak legyintettek.

 

Hogyan épül fel a képzés?

 

A képzés pontos neve Kulturális rendezvény szervezője, időtartama 250 óra, ami tartalmazza az elméletet és a gyakorlatot is, így összesen 6-8 hónapot fed le. Pénteken és szombaton, vagy szükség esetén online, e-learning támogatással tanulhatsz velünk. A jelentkezéshez érettségi szükséges, a vizsga után pedig tanúsítványt kapsz a tanfolyam elvégzéséről. Ennek birtokában aztán a legkülönbözőbb lehetőségek nyílnak meg előtted arra, hogy állást találj új szakmádban: közösségi házakban, települési kulturális intézményekben, könyvtárakban, szabadidőparkokban, nemzeti parkokban, sőt még állatkertekben is szükség van kulturális rendezvényszervezőkre.

Tekintsd meg képzéseinket a Tanfolyamok  menüpontban, és ha valamelyik felkeltette az érdeklődésedet, jelentkezz itt, vagy keresd kollégáinkat az info@minerva90.hu e-mail címen vagy a 22/501 665-ös telefonon!

Találkozzunk a képzésen!