Ha bezárul az ajtó, nyisd ki az ablakot - vagy legyél nyílászáró-beépítő!

Ha bezárul az ajtó, nyisd ki az ablakot - vagy legyél nyílászáró-beépítő!

Ha bezárul az ajtó, nyisd ki az ablakot - vagy legyél nyílászáró-beépítő!

Biztosan te is jártál már olyan házban, ahol a régi ablakokról, ajtókról pergett a festék, esetleg megvetemedtek. Télen a meleg egy része távozik ezeken a nyílászárókon keresztül, az ablakok párásak lesznek, a nedvesedés veszélye is fennáll. Nyáron viszont szükségtelenül felmelegszik a lakás, hiszen a rossz minőségű ablakok, ajtók nem képesek arra, hogy kint tartsák a meleget. A klímaváltozás és az energiaárak miatt is növekszik az igény a takarékos megoldások iránt. Ezek között szerepel a jó minőségű nyílászárók beépítése és az épületek árnyékolása is. Mivel egyre többen választják ezt a megoldást, nagy az igény azokra a szakemberekre is, akik a szerelést elvégzik.

Olvasási idő kb.: 4 perc

Az építőipar egyik legkeresettebb szakmája

 

Szeretnél olyan szakmát, amelyre folyamatosan nagy igény van, és akár külföldön is tárt karokkal várnak? Akkor érdemes elgondolkodnod a nyílászáró-beépítő vagy az árnyékolástechnikai szerelő szakképesítés megszerzésén. Természetesen itt fizikai munkáról van szó, tehát akkor érdemes belevágnod, ha jó erőben vagy, jó az állóképességed és nem okoz gondot, hogy emelned kell vagy éppen emeleten kell dolgoznod. Építkezéseken, új építésű lakások, társasházak, családi házak építésénél fogsz dolgozni, de szó lehet bármilyen épületről, ahová nyílászárók szükségesek - azaz a teljes építőiparban el tudsz majd helyezkedni. Nemcsak ablak- és ajtószerelésről, beépítésről lehet szó: a redőnyök, árnyékolók, napellenzők beépítése, cseréje, javítása is a munkához tartozik. A legmodernebb berendezések motorizáltak, sokszor automatikusan működtethetők, távirányítósak - ilyenkor a vezérléstechnika beüzemelésében és a programozásban is részt vehetsz. A munka tehát igen változatos, unatkozni nem fogsz, de jó, ha képes vagy alkalmazkodni a megrendelők különböző igényeihez.

Nyílászáró- és árnyékolástechnikai szerelőként, beépítőként csapatmunkára van szükség: olyan embereket keresnek ebben a szakmában, akik ugyan képesek döntéseket hozni és önállóan dolgozni, de mindig egyeztetnek a kivitelezésben részt vevő többi szakemberrel: a tervezőkkel, a szakági kivitelezőkkel és természetesen saját közvetlen kollégáikkal is. A változatos munka és munkahely alkalmazkodóképességet is igényel.

 

Mit kell tudni a nyílászáró- és árnyékolástechnikai szerelő, beépítő képzésről?

 

A képzésre online is jelentkezhetsz, a jelentkezési lapot ITT megtalálod.  Ezután már csak az orvosi alkalmassági vizsgálat van hátra, és az, hogy a szükséges alapfokú végzettséget igazold - utána indulhat is a tanfolyam, ami körülbelül 6-8 hónapig fog tartani. A képzési napokat péntekre és szombatra tettük, hogy könnyebben megoldható legyen hallgatóink számára a tanulás, de online órákra is van lehetőség. A vizsga után tanúsítványt kapsz, amely igazolja a nyílászáró- és árnyékolástechnikai szerelő, beépítő képesítés megszerzését. A további feltételekről, tudnivalókról érdeklődj irodánkban a pontos részletek iránt - elérhetőségeinket ITT találod. Mindkét képzéshez különféle kedvezményeket biztosítunk, ezeket a képzés leírásánál megtalálod honlapunkon. A képzésleírást pedig ezen a linken érheted el:

https://www.minerva90.hu/nyilaszaro-es-arnyekolastechnikai-szerelo-beepito-tanfolyam

Az építőipari szakmák közül ez az egyik legnépszerűbb mind a tanulók, mind az építkezők igényei szempontjából, de más témákban - műszaki, logisztikai, mezőgazdasági vagy erdészeti területen - számos más tanfolyami lehetőséget kínálunk. Ha további információra van szükséged, keress minket bátran! Várunk induló képzéseink egyikén!