Az első lépés az irodai munkák felé: legyél te is számítógépes adatrögzítő!

Az első lépés az irodai munkák felé: legyél te is számítógépes adatrögzítő!

Az első lépés az irodai munkák felé: legyél te is számítógépes adatrögzítő!

Sokan gondolkodnak azon, hogy a fizikai munkavégzés helyett szívesen váltanának kényelmesebb, jobb időbeosztású irodai pozícióra. Van, aki az első munkavégzéshez szeretne megfelelő végzettséget szerezni. Más kinézett magának egy szakmai irányt, amely felé szívesen haladna kisebb lépésekben. Megint mások egy adott munkahelyre szeretnének mindenképpen bekerülni, és ehhez keresnek megfelelő szakképzettséget. Van, akit a munkahelye iskolázna be, hogy legyen, aki rendelkezik a szükséges tudással a cégnél, de azoknak is jó ez a szakma, akik érettségi után szeretnék alkalmazni a meglévő tudásukat. Talán kitaláltátok már, hogy az a szakma, amelyre mindez igaz, a számítógépes adatrögzítőé. 

De pontosan mit csinál egy adatrögzítő?
 

A legkülönfélébb területeken keresnek ma is olyan szakembereket, akik jártasak a számítógép kezelésében, ismerik a legkülönbözőbb dokumentumokat. Legyen az szövegszerkesztés, adatbázis- vagy táblázatkezelés, az adatrögzítők szaktudására óriási szükség van. Még egy kisebb vállalkozásnál is nap mint nap készülnek dokumentumok, grafikonok, kerülnek adatok táblázatokba. Ha dolgozik az irodában egy ügyes adatrögzítő, akkor a kollégák igazán hatékonyan végezhetik a munkájukat: azzal foglalkozhatnak ugyanis, amiben a legjobbak, míg te leveszed a vállukról a dokumentálás, sokszorosítás, archiválás vagy digitalizálás feladatait. Tudásodat kiegészítheted a munkahelynek megfelelő speciális ismeretekkel - az alapképzésed erre kifejezetten alkalmassá tesz. Így aztán képes leszel támogatni a különböző szakterületek tevékenységét is. Ilyen lehet a könyvelés, a szoftverfejlesztés vagy a szoftverimplementálás, de ez nagyon függ az adott vállalkozástól. Lehetnek asszisztensi feladataid is, unatkozni biztosan nem fogsz.

Digitalizált munkavégzés
 

Ma már a legtöbb, magára adó, a fejlődéssel lépést tartó cégnél komoly szerep jut a digitalizációnak, az online munkavégzésnek. A környezetvédelemmel kapcsolatos kihívások miatt előtérbe került a papírmentes iroda is. Mindezek miatt egyre fontosabb a vállalatoknak, hogy képzett adatrögzítőket alkalmazzanak. Általában hatalmas mennyiségű papíralapú dokumentum áll felhalmozva az iratszekrényekben, archiváló dobozokban, amelyeket valakinek digitalizálni kell - itt jön képbe az adatrögzítők szakértelme. Dolgozhatsz számítógépes adatrögzítőként biztosítási, banki, könyvelési, informatikai vagy államigazgatási területen - a skála nagyon széles. Sőt, mindezeken túl az üzleti életben, de a közszféra legtöbb területén is keresett szakember lehetsz. 

Út a fiatalok előtt
 

Ma a legtöbb tizenéves szüleit meghazudtoló módon ért a legtöbb számítógépes alkalmazáshoz, és ha új ismereteket kell elsajátítaniuk, azt is meglepően gyorsan teszik. Így aztán a számítógépes adatrögzítő végzettséget könnyűszerrel, néhány hónap alatt megszerezhetik, és ezzel gyakorlati tapasztalatot szerezhetnek cégeknél. Ez a tudás megkönnyíti számukra az egyetemre való bejutást, sőt még a későbbi álláskeresést is. Aki szívesen dolgozik számítógépen, szeret számokkal, adatokkal foglalkozni, a papírmunkától sem riad vissza és jól elboldogul a különböző rendszerekben, annak nem fog nehézséget okozni sem a tanfolyam, sem a munkavégzés ebben a szakmában. 

A Minervánál mindössze 3-4 hónap alatt megszerezheted a számítógépes adatrögzítő tanúsítványt, és ha megtetszett, tovább is képezheted magad. Lehetsz például közművelődési szakember, de ha megfogott valamelyik irány, akár pénzügyi vagy logisztikai irányba is elindulhatsz? Mit gondolsz? Belevágsz? Még több infót képzésszervezőinktől kaphatsz, keresd őket elérhetőségeinken!