Milyen képzést válassz a személyiségtípusod alapján?

Milyen képzést válassz a személyiségtípusod alapján?

2023. szeptember 11.
Milyen képzést válassz a személyiségtípusod alapján?

Hallottál már a DISC tesztről? Cégek, munkaerő-közvetítők, pályaválasztási tanácsadók gyakran alkalmazzák ezt az egyszerű tesztet annak megállapítására, hogy milyen munkakör, milyen tevékenységtípus az, ami egy adott munkavállaló számára a legmegfelelőbb. Hiszen lehet, hogy egyszerűen a személyiségtípusodból adódóan remekül teljesítenél egy olyan munkakörben, ahol több emberrel foglalkozhatsz, kiélheted a kreativitásodat vagy megcsillogtathatod a humorérzékedet, de nem neked valók például a gondoskodással, ápolással kapcsolatos munkakörök.

Ez a teszt az egyes személyiségtípusok mellé egy-egy színt párosít – ha van kedved, ITT te is megnézheted, hogy a válaszaid alapján melyik a te színed. Utána gyere vissza és folytasd az olvasást!

 

Olvasási idő kb.: 4 perc

Színek és képzések

 

Természetesen senki sem tartozik tisztán a piros, zöld, sárga vagy kék típusba, hiszen ahány ember, annyiféle. Az eredmény mégis sokat elárul a személyiségedről. Nézzük, mi illik hozzád, ha a legtöbb válaszod

  • piros: vezető személyiség vagy, aki könnyen hoz döntéseket, szívesen áll kezdeményezések élére. Szereted a versenyt és nem bánod, ha kockázatokat kell vállalni. Neked jól menne a saját vállalkozás irányítása, de jól érezheted magad oktatással vagy értékesítéssel foglalkozó szerepkörökben is.
  • sárga: te vagy a csapat lelke, lételemed a közösség és a kreativitás, tele vagy ötletekkel és buzog benned a tettvágy. Neked valók a különböző kommunikációval foglalkozó munkakörök, a rendezvényszervezés, a kultúra világa.
  • zöld: stabil, kiegyensúlyozott személyiség, akiből sugárzik a nyugalom. Megbízható és jó hallgatóság, a változást viszont nem kedveli. Azokon a területeken érzi a legjobban magát, ahol másokról gondoskodhat: betegápolás, tanítás, tanácsadás vagy gyerekekkel kapcsolatos szakmák.
  • kék: ha a legtöbb válaszod ide tartozik, akkor valószínűleg precíz, pontos és lelkiismeretes vagy. Szereted a rendet és a rendszerességet, szívesen dolgozol táblázatokkal és listákkal, és fontos számodra a szabályok betartása. Jól működnél könyvelőként, adminisztrátori és asszisztensi pozíciókban, joggal kapcsolatos területeken vagy olyan fizikai munkakörökben, ahol nagy pontosságra és precizitásra van szükség.

Mennyire igaz rád ez a rövid leírás? Bólogattál rá, vagy inkább a fejed ráztad?

A teszteredmény értelmezésénél mindenképpen vedd figyelembe, hogy mindenkiben mind a négy típusból akad valamennyi vonás. Így ha a legmagasabb pontszámot a kék területen érted el, de a sárgából is közel ugyanannyi jött ki, érdemes azokat a szakmákat és képzéseket keresned, amelyek a két területet egyesítik magukban. Az is jó megoldás, ha a képzés választásánál a rád leginkább illő leírást választod, és a megszerzett szakmával a zsebedben olyan területen helyezkedsz el, ami a második színedhez illik. Hiszen a rendezvényszervező cégeknek is kell könyvelő, és a gyerekekkel foglalkozó intézményekben is szükség van vezető szellemiségű adminisztratív dolgozókra.

A következő hetekben, hónapokban alaposabban is végigvesszük az egyes személyiségtípusokat és azt, hogy mit érdemes tanulnod pirosként, sárgaként, kék vagy zöld DISC személyiségként. Kövesd továbbra is a Minerva blogot!

Ha pedig kérdésed van a posztban felsorolt képzésekkel kapcsolatban, keresd bátran kollégáinkat az info@minerva90.hu e-mailen vagy a 22 501 665-ös számon, de írhatsz nekünk a Facebook - vagy az Instagram oldalunkon keresztül is! Várjuk jelentkezésedet!