Milyen képzés illik hozzád, ha a SÁRGA személyiségtípusba tartozol?

Milyen képzés illik hozzád, ha a SÁRGA személyiségtípusba tartozol?

2023. november 13.
Milyen képzés illik hozzád, ha a SÁRGA személyiségtípusba tartozol?

Nemrégiben indult cikksorozatunkban a népszerű DISC teszt alapján vesszük sorra, hogy milyen személyiségtípushoz milyen képzés megfelelő, ami az igazán hozzád illő munkához vezethet.

Ezt a tesztet gyakran alkalmazzák a különböző munkahelyek, munkaerő-közvetítők, pályaválasztási tanácsadók is a megfelelő munkavállaló megtalálására – de arra is, hogy a más náluk dolgozó embereket a számukra legjobb területen helyezhessék el. De nemcsak erre jó: ha ismered magad, már jóval az elhelyezkedés, a szakmaválasztás előtt, a hozzád legjobban illő képzés kiválasztásával tehetsz azért, hogy a majdan elfoglalt állás és te valóban egymásnak legyetek teremtve.

Hogyan segít ebben a DISC teszt? Négy csoportra osztja az embereket a teszteredmények alapján, és a típusokat egy-egy színnel jelöli. A teszt nagyon könnyen kitölthető és értékelhető: te is kipróbálhatod EZEN a linken. Az eredményből pedig következtetni lehet arra, hogy milyen munkakör, milyen tevékenységtípus az, ami egy adott munkavállaló számára a legmegfelelőbb. Hiszen lehet, hogy remekül teljesítenél egy olyan munkakörben, ahol gondoskodnod kell másokról, vagy ahol elemző, tervező tevékenységet végezhetsz, de nem neked való például a nagy csapat vagy a szervező munka.

Önismeretet fejleszteni sosem késő. Az álláskeresés és az új dolgok tanulása olyan időszak az életünkben, amikor ennek gyakorlati hasznát is vesszük. A legutóbbi cikkünkben a PIROS személyiségtípus írtunk – most nézzük, mi a helyzet, ha a legtöbb válaszod a SÁRGA szín alá tartozik!

 

Olvasási idő kb.: 5 perc

Kapcsolatteremtő, szórakoztató, kifelé forduló

 

A sárgákat a teszt angol megnevezése influencernek nevezi. Ne a szó közösségi médiában elterjedt jelentésére gondolj, amikor ezt olvasod! Szó szerinti fordításban az influencer befolyásolót jelent: olyan embert, aki szívesen áll csapatok vagy ügyek élére, és meggyőző, vidám, lelkes személyisége miatt könnyedén maga mellé állít másokat.

Ha neked is a sárga kategóriába esett a legtöbb válaszod, valószínűleg igazi közösségi ember vagy: nyitott, érdeklődő, őszintén érdeklődő. Szereted az életet, gyakrabban vagy vidám, mint lehangolt, és a jó hangulatot képes vagy átragasztani másokra is. Fontos neked, hogy valóban szeresd, amit csinálsz, és megtaláld benne a játékosságot. Összefoglalva, a sárga személyiségtípusba tartozók

  • lelkesek, ötletesek és kíváncsiak
  • energikusak
  • jó kapcsolatteremtők
  • közösségi emberek, akik másokat is ösztönöznek.

Persze mint mindenkinek, a sárga személyiségtípusnak is vannak gyengeségei. A kitartás például nem az erőssége, és a rendszerességet, fokozott precizitást igénylő feladatokat se biztos, hogy a sárga kollégára bíznám.

Nagyon jól működhet azonban ugyanez a munkatárs akkor, ha előadóként vagy oktatóként kell megállnia a helyét. Remek szervező, spontaneitása segít a legnehezebb helyzetekben is megoldást találni, motivációja és lelkesedése pedig egész csapatokat lendít előre.

Milyen képzést ajánlunk a sárgáknak?

 

A Minervánál mindegyik személyiségtípus megtalálhatja a hozzá illő képzést. A fentiek alapján, ha a DISC teszten a legtöbb pontszámod a sárga kategóriában volt, neked a következők lehetnek ideálisak:

  • minden, ami az előadói képességeidet aknázza ki, és lehetővé teszi, hogy egy csapatnak, közösségnek add át a tudásodat. Ide tartoznak a pedagógiai képzéseink: a pedagógiai és a gyógypedagógiai asszisztens Az is lehet, hogy téged a felnőttek oktatása és az ipari termelés jobban vonz. Ebben a szegmensben a munkavédelmi vagy a tűzvédelmi előadó tanfolyamokat ajánljuk.
  • ahol kamatoztathatod a jó szervezési és kapcsolatteremtő képességedet: például a kulturális rendezvény szervezője, a közművelődési munkatárs vagy akár a falusi vendéglátó képzés is ilyen.
  • a sárga csoportba tartozók kiváló értékesítők is, hiszen a meggyőző erejük, a lendületük és lelkesedésük másokat is meggyőz arról, hogy kell nekik a termék, amit kínálsz. Olvass bővebben az ingatlanközvetítő képzésről, könnyen kiderülhet, hogy éppen ez az álmod!

Fontos tudni, hogy senki sem tartozik tisztán egyik vagy másik csoportba: a teszt eredménye egy skála, ami azt mutatja, hogy melyik színhez tartozó tulajdonságokból van benned a legtöbb. Vedd figyelembe, hogy mekkora volt a sárga aránya a pontszámodban, és olvasd el a többi szín leírását is, hiszen nem mindegy, hogy milyen képességekkel egészül ki az ösztönző, érdeklődő személyiséged.

A sorozatot folytatjuk – decemberben a zöld személyiségtípusról lesz szó. A korábbi cikkeket itt találod:

Általában a személyiségtípusokról: https://www.minerva90.hu/okj-valtozas/milyen-kepzest-valassz-a-szemelyisegtipusod-alapjan

Ilyen képzések valók a piros személyiségtípusnak: https://www.minerva90.hu/milyen-kepzes-illik-hozzad-ha-a-piros-szemelyisegtipusba-tartozol

Kövesd továbbra is a Minerva blogot érdekes cikkekért!

Ha pedig kérdésed van a posztban felsorolt képzésekkel kapcsolatban, keresd bátran kollégáinkat az info@minerva90.hu e-mailen vagy a 22 501 665-ös számon, de írhatsz nekünk a Facebook - vagy az Instagram oldalunkon keresztül is! Várjuk jelentkezésedet!