Virtuális asszisztens lennél? Kezdd az irodai asszisztens képzéssel!

Virtuális asszisztens lennél? Kezdd az irodai asszisztens képzéssel!

2023. május 15.
pexels-andrea-piacquadio-3790848

Észrevetted már, hogy időről időre megjelennek olyan új, népszerű szakmák, amelyeknél mintha azt tapasztalnád, hogy mindenki ez akar lenni a környezetedben? A legutóbbi hasonló a virtuális asszisztens munkája. Amikor először találkoztam ezzel a kifejezéssel, bevallom, nem értettem, pontosan mit csinál - mára pedig már úgy gondolom, nekem is jól jönne egy ilyen szolgáltatás - másoknak pedig jövedelmező állás, vállalkozási ötlet lehet.

Olvasási idő kb.: 4 perc

Mit csinál egy virtuális asszisztens?

Szinte mindent, ami egy vállalkozás adminisztratív teendői közé tartozik:

 • megrendeléseket kezel
 • dokumentációt készít
 • intézi a levelezést
 • képes megoldani bizonyos feladatokat vállalkozás weboldalával kapcsolatban
 • prezentációt készít
 • táblázatot kezel
 • számlákat állít ki, kiküldi az ügyfeleknek és nyomon követi a teljesítéseket
 • adatokat gyűjt, kutatást végez
 • összekészíti a különböző könyvelési vagy bejelentésekhez kapcsolódó dokumentációt
 • és még számos más feladata lehet a vállalkozás tevékenységeitől függően.

Jól hangzik? Kedvet kaptál hozzá, hogy te is virtuális asszisztensként dolgozz? Mit szólsz ahhoz, ha hozzáfűzöm, hogy a virtuális jelző azt jelenti, hogy mindezt a munkát az otthonodból, a saját időbeosztásod szerint végezheted? Annyi ügyfelet vállalhatsz, amennyi neked - akár család vagy főállás mellett - belefér!

Remekül hangzik, csak egy dolog hiányzik

 

A szakértelem? Még ez sem probléma! Számítógépes adatrögzítő képzésünk pontosan a felsorolt feladatok végzéséhez adja meg neked a szükséges alapokat. Nagyon sok területen alkalmazhatod azt a tudást, amit egy ilyen tanfolyamon elsajátítasz, és nem csupán akkor, ha kifejezetten számítógépes adatrögzítő állásra jelentkezel. Sőt, lehet, hogy a képzés neve megérett a változtatásra: hívjuk inkább irodai asszisztens tanfolyamnak!

Minden adminisztratív munka alapja a dokumentumkezelő számítógépes programok magabiztos ismerete. Sőt, ez a tudás egyre fontosabb, hiszen a környezettudatos gondolkodás terjedésével a munkahelyek felismerik, hogy a papírhasználat súlyos terheket ró a természeti erőforrásainkra. A tízujjas gépelésre pedig nemcsak a titkárnőknek van szükségük: akár virtuális asszisztens, akár irodai munka vagy saját vállalkozásod - mindenképp nagy hasznát veszed, ha gyorsan, hatékonyan és hibátlanul tudod megírni a szövegeket, dokumentumokat, e-maileket. A digitális irodára történő átállás költségcsökkentést is jelent a munkáltatók számára, épp ezért egyre nő az igény olyan szakemberekre, akik képesek ezekben a feladatokban részt venni.

El tudod képzelni, mennyi dokumentáció halmozódott fel az évek alatt a különböző munkahelyeken és hivatalokban? A biztosítási vagy a banki szférában, az államigazgatás különböző területein, de az üzleti világban és a nagyvállalatoknál ugyanúgy égető szükség van számítógépes adatrögzítőkre, mint a közszférában. Az elsajátított szövegszerkesztő, adat- és táblázatkezelő szaktudás alkalmassá tesz téged arra, hogy elvégezd ezeket a feladatokat.

Neked való a számítógépes adatrögzítő képzés, ha

 

 • állást keresel, és a vágyott célodhoz szükség van számítógéphasználatra
 • fizikai munkáról váltanál irodai munkavégzésre
 • szívesen végeznél adminisztrációs, asszisztensi feladatokat
 • feljebb lépnél a munkahelyi ranglétrán, és ehhez új tudásra van szükséged
 • vállalkozásba kezdenél, és gyakorlatra van szükséged a dokumentáció terén
 • vagy - ahogy a cikket kezdtem . megtetszett a virtuális asszisztensek élete.

Néhány információ a számítógépes adatrögzítő tanfolyamról

 

A Minervánál 120 órás képzés során sajátíthatod el az irodai dokumentumok rendszerezésének módjait, az archiválás, irattározás, selejtezés szabályait. Megismered az ehhez kapcsolódó gépek és berendezések, az irodatechnikai eszközök fajtáit és működését, a vakírást és a szövegszerkesztést. Tanulhatsz a levelezés szabályairól, a hivatalos levelek formai és tartalmi elemeiről, a biztonságos adattárolásról és -kezelésről. A képzések szombati napokon vagy online formában zajlanak, és alapfokú iskolai végzettség kell hozzájuk.

Ha felkeltette az érdeklődésedet a számítógépes adatrögzítő tanfolyam, várjuk kérdéseidet és jelentkezésedet az info@minerva90.hu e-mail címen vagy a 22 501 665-ös számon, de keress minket bátran facebookon és instagramon is!