Önálló vállalkozásban gondolkodsz? Ezt érdemes tanulnod!

Önálló vállalkozásban gondolkodsz? Ezt érdemes tanulnod!

2023. szeptember 11.
Önálló vállalkozásban gondolkodsz? Ezt érdemes tanulnod!

Évek óta dolgozol egy cégnél, és időről időre eszedbe jut, hogy szívesebben építgetnéd a saját kisvállalkozásodat? Gyerekekkel vagy otthon, és már előre azon gondolkodsz, hogyan fogod majd megoldani a munkába való visszatérést? Valamilyen speciális élethelyzet miatt nálad nem működik a hagyományos, 8-tól fél 5-ig tartó munkavégzés vagy a három műszakos munkarend?

Sokan álmodoznak saját vállalkozásról, Magyarországon mégis viszonylag alacsony az egyéni vállalkozók száma, különösen a nők körében. Nem mondom, hogy könnyű kenyér, de megvannak az előnyei: a szabad időbeosztás, a feladatok és az ügyfelek megválogatásának lehetősége és a legfontosabb: hogy azt csinálhatod, amit szeretsz.

Amennyire én látom – és ahogy a Minervánál látjuk – bár a tavalyi Kata törvénymódosítás miatt sokan feladták - összességében nem igaz, hogy a kisvállalkozások elvéreznek a mostani válságos időszakban. Azok a vállalkozók, akik jól terveznek és hajlandók időt és energiát fektetni a munkába, és gondok esetén előre – azaz a fejlesztés, tanulás irányába – menekülnek, talpon maradnak, sőt még nőnek is.

 

Olvasási idő kb.: 5 perc 

Vállalkozz te is!

 

Azért írom mindezt, mert szeretnélek téged is arra buzdítani: ha van egy jó ötleted, járd körbe alaposan a lehetőségeidet, és kezdj bele bátran az álmaid megvalósításába! Nincs is annál jobb, mint ha te vagy a magad főnöke, beoszthatod a saját idődet, és akár a hobbid is lehet a munkád.

Nem akarlak ámítani: ez nem megy egyik pillanatról a másikra, és kemény munkát is igényel. A legtöbben a meglévő munkájuk mellett tanulással kezdik, és az új végzettség birtokában váltanak, mások pedig kisgyerek mellett vágnak bele valami újba. A tanulás alapozza meg a vállalkozásod jövőjét: sok szakmához kötelező a releváns végzettség, de önmagában a tudás is rengeteget ad. Lássuk, mit érdemes ma tanulni, amivel hamarosan önálló vállalkozásba kezdhetsz!

Szerezz üzletvezető végzettséget!

 

Sok kezdő vállalkozó a hobbiját vagy a szenvedélyét szeretné kereső tevékenységgé változtatni. Akár gyöngyfűzéssel foglalkozol, beleszerettél a Covid alatt a kovászos kenyérsütésbe vagy csodás natúrszappanokat állítasz elő, előbb vagy utóbb szükséged lesz egy saját üzlethelyiségre. Ehhez pedig érdemes elvégezned egy üzletvezető tanfolyamot. Ezt akkor teheted meg, ha rendelkezel szakmai előképzettséggel - azaz már korábban megszerezted az  eladó végzettséget – de választhatod a kombinált eladó és üzletvezető képzést.

A Minervánál az élelmiszer-eladó képzés mellett kínálunk műszaki-, ruházati eladó vagy drogerista, azaz gyógynövényeladó tanfolyamot is. Válaszd azt, amelyik neked szimpatikusabb vagy a tervezett vállalkozásod profiljához jobban illik! Az üzletvezető képzést bármelyikre ráépítheted, és már bérelheted is a helyiséget a saját kis boltod megnyitásához.

Kínálj szolgáltatást az embereknek - legyél masszőr vagy körmös!

 

Te is tapasztaltad már, hogy milyen nehéz jó fodrászt, körmöst, masszőrt találni – és ha sikerül, nemritkán hosszú várólistára kerülsz. Nyilvánvaló, hogy ezekre a szakmákra szükség és igény van, így ha a környéken megjelenik egy új szépségipari vállalkozás, arra valószínűleg lesz kereslet.

A Minervánál ehhez az alakformáló masszőr és a korábban kézápoló és műkörömépítő névre hallgató, ma manikűrös és körömdizájner megnevezésű képzést ajánljuk neked. Hogy melyiket válaszd, az attól függ, hogy inkább az emberek fizikai egészségét szeretnéd támogatni, és a könnyebb mozgásban, ellazulásban támogatnád őket, vagy a kezük, a körmük egészsége és szépsége a te asztalod. Más-más képességekre van szükség ezekben a szakmákban: masszőrként fontos, hogy érdekeljenek az anatómia és az egészségügy különböző területei, és rendelkezel megfelelő fizikai erővel is. Körmösként az alkotás, a kreativitás, az aprólékos munkára való képesség fontos - de mindkét szakma képviselői egy kicsit a hozzájuk fordulók lelkét is ápolják.

Ne félj a vállalkozásalapítástól - ha ez a vágyad, kitartóan dolgozol rajta és szívesen tanulsz is a téged érdeklő témákról, akkor nyert ügyed van! Ha pedig szeretnél kérdezni például a képzések pontos indulási időpontjával, árával vagy bármilyen más  információval kapcsolatban, írj nekünk az info@minerva90.hu e-mail címre vagy hívj minket a 22 501 665-ös számon. Kövesd Facebook- és Instagram oldalainkat, ahol üzenetben is szívesen válaszolunk minden kérdésedre!