Önálló vállalkozásban gondolkodsz? Ezt érdemes tanulnod!

Önálló vállalkozásban gondolkodsz? Ezt érdemes tanulnod!

2023. szeptember 11.
jason-goodman-0K7GgiA8lVE-unsplash

Évek óta dolgozol egy cégnél, és időről időre eszedbe jut, hogy szívesebben építgetnéd a saját kisvállalkozásodat? Gyerekekkel vagy otthon, és már előre azon gondolkodsz, hogyan fogod majd megoldani a munkába való visszatérést? Valamilyen speciális élethelyzet miatt nálad nem működik a hagyományos, 8-tól fél 5-ig tartó munkavégzés vagy a három műszakos munkarend?

Sokan álmodoznak saját vállalkozásról, Magyarországon mégis viszonylag alacsony az egyéni vállalkozók száma, különösen a nők körében. Nem mondom, hogy könnyű kenyér, de megvannak az előnyei: a szabad időbeosztás, a feladatok és az ügyfelek megválogatásának lehetősége és a legfontosabb: hogy azt csinálhatod, amit szeretsz.

Amennyire én látom – és ahogy a Minervánál látjuk – bár a tavalyi Kata törvénymódosítás miatt sokan feladták - összességében nem igaz, hogy a kisvállalkozások elvéreznek a mostani válságos időszakban. Azok a vállalkozók, akik jól terveznek és hajlandók időt és energiát fektetni a munkába, és gondok esetén előre – azaz a fejlesztés, tanulás irányába – menekülnek, talpon maradnak, sőt még nőnek is.

 

Olvasási idő kb.: 5 perc 

Vállalkozz te is!

 

Azért írom mindezt, mert szeretnélek téged is arra buzdítani: ha van egy jó ötleted, járd körbe alaposan a lehetőségeidet, és kezdj bele bátran az álmaid megvalósításába! Nincs is annál jobb, mint ha te vagy a magad főnöke, beoszthatod a saját idődet, és akár a hobbid is lehet a munkád.

Nem akarlak ámítani: ez nem megy egyik pillanatról a másikra, és kemény munkát is igényel. A legtöbben a meglévő munkájuk mellett tanulással kezdik, és az új végzettség birtokában váltanak, mások pedig kisgyerek mellett vágnak bele valami újba. A tanulás alapozza meg a vállalkozásod jövőjét: sok szakmához kötelező a releváns végzettség, de önmagában a tudás is rengeteget ad. Lássuk, mit érdemes ma tanulni, amivel hamarosan önálló vállalkozásba kezdhetsz!

Szerezz üzletvezető végzettséget!

 

Sok kezdő vállalkozó a hobbiját vagy a szenvedélyét szeretné kereső tevékenységgé változtatni. Akár gyöngyfűzéssel foglalkozol, beleszerettél a Covid alatt a kovászos kenyérsütésbe vagy csodás natúrszappanokat állítasz elő, előbb vagy utóbb szükséged lesz egy saját üzlethelyiségre. Ehhez pedig érdemes elvégezned egy üzletvezető tanfolyamot. Ezt akkor teheted meg, ha rendelkezel szakmai előképzettséggel - azaz már korábban megszerezted az  eladó végzettséget – de választhatod a kombinált eladó és üzletvezető képzést.

A Minervánál az élelmiszer-eladó képzés mellett kínálunk műszaki-, ruházati eladó vagy drogerista, azaz gyógynövényeladó tanfolyamot is. Válaszd azt, amelyik neked szimpatikusabb vagy a tervezett vállalkozásod profiljához jobban illik! Az üzletvezető képzést bármelyikre ráépítheted, és már bérelheted is a helyiséget a saját kis boltod megnyitásához.

Kínálj szolgáltatást az embereknek - legyél masszőr vagy körmös!

 

Te is tapasztaltad már, hogy milyen nehéz jó fodrászt, körmöst, masszőrt találni – és ha sikerül, nemritkán hosszú várólistára kerülsz. Nyilvánvaló, hogy ezekre a szakmákra szükség és igény van, így ha a környéken megjelenik egy új szépségipari vállalkozás, arra valószínűleg lesz kereslet.

A Minervánál ehhez az alakformáló masszőr és a korábban kézápoló és műkörömépítő névre hallgató, ma manikűrös és körömdizájner megnevezésű képzést ajánljuk neked. Hogy melyiket válaszd, az attól függ, hogy inkább az emberek fizikai egészségét szeretnéd támogatni, és a könnyebb mozgásban, ellazulásban támogatnád őket, vagy a kezük, a körmük egészsége és szépsége a te asztalod. Más-más képességekre van szükség ezekben a szakmákban: masszőrként fontos, hogy érdekeljenek az anatómia és az egészségügy különböző területei, és rendelkezel megfelelő fizikai erővel is. Körmösként az alkotás, a kreativitás, az aprólékos munkára való képesség fontos - de mindkét szakma képviselői egy kicsit a hozzájuk fordulók lelkét is ápolják.

Ne félj a vállalkozásalapítástól - ha ez a vágyad, kitartóan dolgozol rajta és szívesen tanulsz is a téged érdeklő témákról, akkor nyert ügyed van! Ha pedig szeretnél kérdezni például a képzések pontos indulási időpontjával, árával vagy bármilyen más  információval kapcsolatban, írj nekünk az info@minerva90.hu e-mail címre vagy hívj minket a 22 501 665-ös számon. Kövesd Facebook- és Instagram oldalainkat, ahol üzenetben is szívesen válaszolunk minden kérdésedre!