Masszázs és szép körmök - új wellness képzések indulnak!

Masszázs és szép körmök - új wellness képzések indulnak!

2022. szeptember 22.

Az OKJ képzési rendszer megváltozásával a szakképzésből számos tanfolyam kikerült: átkerültek az iskolarendszerű képzésbe, vagy nem voltak indíthatóak. Sokat ezek közül modernizálni kellett, hiszen a korábbi rendszerben tanított tudásanyag sok területen elkezdett elavulni, mindenképpen rájuk fért egy kis ráncfelvarrás.

Két olyan képzés is van, ami így járt, most azonban új formában, megújult tartalommal újra elérhető lesz iskolánkban! Az egyik ilyen tanfolyam elvégzésével masszőrként kezdhetsz dolgozni, a másik pedig a szépségipar területén ad számodra új lehetőségeket.

 

Olvasási idő kb.: 5 perc

Regeneráló wellness szakember - azaz alakformáló masszőr

 

A korábban az OKJ képzési rendszerben megtalálható gyógymasszőr vagy sportmasszőr tanfolyamok helyett az új képzési rendszerben Regeneráló wellness szakember szakképzettséget szerezhetnek azok, akik szívesen segítenék a hozzájuk fordulókat a jobb közérzet elérésében, egészségük megóvásában, de nem az egészségügy területén szeretnének dolgozni. Aki ezt a tanfolyamot választja, olyan sokoldalúan képzett szakemberré válhat, aki jellemzően megelőzési céllal végezhet frissítő, közérzetjavító masszázst.

Ha te is igénybe veszel időnként ilyen szolgáltatást, és többször gondoltál már arra, hogy milyen kellemes munkakör ez: nyugodt környezetben, akár a saját otthonodban kialakított szobában, kellemes zene és illatok mellett dolgozhatsz - akkor talán megfordult már a fejedben, hogy szívesen foglalkoznál te is masszázzsal. Biztosan érdekel az emberi test működése, szeretnél tanulni az anatómiáról, a csontok és az izmok működéséről, és kíváncsi vagy, milyen érintések, mozdulatok segítik a feszes izmok, a fájdalmas csomók kioldását. Ha valaha is tapasztaltad a masszázs áldásos hatását, nem csoda, hogy felkeltette az érdeklődésedet, hogy hogyan is segíthetnél te is ezzel másokon! Egy fárasztó munkanap vagy hét után nincs is jobb annál, mint egy hozzáértő masszőr kezei között ellazulni és felfrissülve távozni - hát még, amikor egy hosszabb kezelés után akár teljesen megszabadul a fájdalomtól az ügyfeled!

A regeneráló wellness szakember képzésen az anatómián túl tanulhatsz még arról is, milyen bőr- és egyéb betegségek esetén nem alkalmazhatsz masszázst, elmélyedhetsz az aromaterápia rejtelmeiben és a különböző mézes, csokoládés, fóliás és egyéb kezelésekben is. Ráadásként a képzés végeztével a tanúsítvány mellé ajándék svédmasszőr tanúsítványt is kapsz, hiszen ennek az anyagát is tartalmazza a tanfolyam. A jelentkezéshez érettségi és orvosi alkalmassági vizsga szükséges, ezek birtokában pedig 5-6 hónap alatt már meg is szerezheted a tanúsítványt és akár alkalmazottként, akár önálló vállalkozásként segítheted az ügyfeleidet. Dolgozhatsz fürdőkben, szállodákban, sportlétesítményekben, szépségszalonokban vagy wellnessközpontban is, de a munkahelyi székmasszázs is egy izgalmas opció lehet!

Manikűrös és körömdizájner - korábban kézápoló és műkörömépítő

 

Ez a másik olyan képzés, ami az ügyfelek jóllétével, testi-lelki harmóniájával foglalkozik, és az OKJ képzés megszűnte után most újra elérhető nálunk is.

Amikor rendszeresen jártam körmöshöz - hiszen a hétköznapokban mindenki csak így nevezi ezt a szép szakmát - lenyűgözött az az aprólékos precizitás, ízlés és kreativitás, ami ebben a munkában rejlik. Igazi kis műalkotások születtek olyan parányi felületeken, mint egy-egy köröm, miközben a bőröm is puha lett, és hetekig nem volt gondom a kezem vagy a körmeim állapotával. Ha te is azok közé tartozol, akik mindig is csodálták ezt a szakmát, szívesen kísérleteznek „körmözéssel” otthon, sőt már a barátnőid is hozzád járnak - végezd el a Manikűrös és körömdizájner képzést, és vágj bele akár jövedelemkiegészítésként, akár új karrierként!

A munkafeladatok talán a legtöbb nő számára ismertek: ide tartozik a kézápolás, a köröm stílusának és formájának kialakítása a vendég személyisége, kérése és persze az éppen aktuális divattrendek szerint. Manikűrösként a hozzád fordulók kezének - bőrének, körömágyának - ápolását végezheted el, míg körömdizájnerként mintákat tervezel, színeket ajánlasz, így itt igazán kiélheted az alkotói oldaladat!

A körmös, ahogy a fodrász is, kicsit pszichológus. Én is nagyon kellemes beszélgetéseket folytattam a kezelések alatt, míg a körmeim szépültek. Éppen ezért fontos az empatikus, diszkrét kommunikáció, a kedvesség, hiszen ahhoz, hogy legközelebb is hozzád forduljon a vendég, erre is szükség van.

Ez a képzés is 5-6 hónapot vesz igénybe, amely alatt az elméletet online, a gyakorlatot élő tantermi oktatás során sajátíthatod el. Érettségi és egészségügyi alkalmassági szükséges a jelentkezéshez, amit ezen a linken tehetsz meg: https://www.minerva90.hu/online-jelentkezesi-urlap/11

 

A képzések pontos hosszával, árával és bármilyen más kérdéssel kapcsolatban keresd képzésszervezőinket az info@minerva90.hu e-mail címen vagy a 22 501 665-ös számon. Kövesd Facebook- és Instagram oldalainkat, ahol üzenetben is szívesen válaszolunk minden kérdésedre!