Fizikai munkáról szellemire váltanál? Íme 7 képzés, amit neked ajánlunk!

Fizikai munkáról szellemire váltanál? Íme 7 képzés, amit neked ajánlunk!

2022. november 14.
jason-goodman-0K7GgiA8lVE-unsplash

Korábban éveket töltöttem a környék egyik nagy multinacionális cégénél, és volt szerencsém belelátni a belső képzési, fejlesztési rendszerbe. Ennél a cégnél példaértékűen működött ez a folyamat: szorgalommal, elszántsággal, tanulásra és fejlődésre való hajlandósággal bárki előrébb léphetett a szakmájában. Jó néhányan, akik korábban a gyártósor mellett dolgoztak, kitűntek ezekkel a tulajdonságaikkal, és először ott helyben kaptak más jellegű feladatokat, majd részt vettek belső tréningeken, mígnem kikerülve a három műszakos állásból elhelyezkedhettek egy irodai pozícióban.

Sajnos nem minden cégnél ilyen szerencsés a helyzet, pedig sokan vágynak a kényelmesebb, kedvezőbb időbeosztású szellemi munkákra. Nekik gyűjtöttünk most össze néhány olyan képzést, amelyet elvégezve lehetőségük nyílhat a munkakörváltásra.

Olvasási idő kb.: 4 perc

Ezt tanuld, ha irodában dolgoznál

 

Az, hogy hogyan kerülhetsz irodai pozícióba, sok mindentől függ: milyen területen dolgozol most, mihez értesz, miben vagy jó, mit szeretnél csinálni a jövőben? Maradnál-e a cégednél, van-e lehetőség házon belül továbblépni, vagy az új végzettséggel a zsebedben kilépnél a munkaerőpiacra? Gondold végig mindezeket - mi a következő tanfolyamokat ajánljuk.

  • Számítógépes adatrögzítő tanfolyam - ha szükséged van naprakész számítógépes ismeretek megszerzésére, válaszd ezt a képzést. Ez a bevezető tanfolyam minden irodai munkához, tulajdonképpen nevezhetnénk irodai asszisztens képzésnek is.
  • Vám-, jövedéki- és termékdíj-asszisztens képzés - valamivel specifikusabb, mint az előző pontban ajánlott tanfolyam, de ugyanúgy alkalmas arra, hogy bármilyen irodai asszisztensi munkát vállalj. Emellett képesít a vámügyintézéssel, termékdíj- és jövedéki ügyintézéssel kapcsolatos alapvető feladatok végzésére is, azaz konkrétabb tudást ad.
  • Pénztárkezelő és valutapénztáros tanfolyam - a belépő a pénzügyi szakmákhoz. Ha banki munkáról álmodsz, jó vagy matekból, precíz vagy és nem okoz gondot a pénzzel való foglalkozás, itt gyorsan és hatékonyan sajátíthatod el az alapokat. Egyik legrövidebb tanfolyamunk, amiről fontos tudni, hogy fix vizsgaidőpontokhoz igazodva indítjuk. A legközelebbi vizsgán való részvételhez jelentkezz legkésőbb november 25-ig, utána már csak tavasszal lesz újra lehetőséged erre!
  • Válaszd a munkavédelmi előadó tanfolyamot, ha van érettségid és gyakorlati tapasztalatod a saját területeden a munkavédelmi teendők ellátásában. Ha szíveden viseled a munkahelyi balesetek elkerülésével való foglalkozást, és szeretnéd alaposan beleásni magad, mi kell ahhoz, hogy megelőzd ezeket, és mit tehetsz, ha mégis bekövetkeznek, ez a neked való képzés.
  • Termelésben dolgozó szakemberként biztosan beleláttál már a logisztika világába. Ha érdekel, hogyan szervezik a beszerzési, termeléstervezési, anyaggazdálkodási folyamatokat, milyen összefüggések működnek a vállalat és a beszállítók, szállítmányozók, más szolgáltatók és a vevők között, tanulj logisztikát te is! Fontos információ: ehhez a képzéshez is szükséges érettségi.
  • Fuvarozóknak, raktári dolgozóknak ajánljuk a szállítmányozó Ha van érettségid és jó szervezőkészséged, ennek a végzettségnek a birtokában te szervezheted a cég szállítmnyozási folyamatait, megtanulod ezek adminisztrációját és a vonatkozó szabályokat. A nyelvtudás előnyt jelent!
  • Ha építkezésen vagy raktárépületben, logisztikai központban dolgozol, esetleg te magad is emelőgépet kezelsz, akkor ideális tapasztalatokkal bírsz az emelőgép-ügyintézői tanfolyam elvégzéséhez. A meglévő gyakorlati tudásodat kiegészítheted az elmélettel, megismered a gépek üzemeltetésével kapcsolatos szabályokat és hátteret és azt, hogy hogyan gondoskodhatsz a biztonságról.

Rengeteg lehetőség áll tehát előtted, ha a fizikai, három műszakos munkarendről szellemi, irodai, jellemzően nyolcórás munkavégzésre szeretnél váltani. Nézd meg a honlapunkon a teljes tanfolyamlistát, és válaszd a hozzád leginkább közel álló képzést - hiszen az is lehet, hogy teljes irányváltásban gondolkodsz. Szerencsére elég széles a kínálatunk ahhoz, hogy ilyenkor is megtaláld azt, ami igazán neked való!

A tanfolyamok jellemzően péntek délutáni, szombati napokon zajlanak, sőt a legtöbbet online is végezheted, így a munkáddal is összeegyeztethetőek. Keress minket bátran, bármilyen kérdésedre szívesen válaszolunk a képzésekkel vagy a jelentkezéssel kapcsolatban az info@minerva90.hu e-mail címen vagy a 22/501 665-ös telefonszámon! Kövess minket Facebook és Instagram oldalainkon, ahol mindig friss információkat találsz az éppen aktuális képzéseinkről, és ahol üzenetet is írhatsz nekünk!