Ezt tanuld, ha vállalkozást indítanál

Ezt tanuld, ha vállalkozást indítanál

2022. október 20.

Nyár végén nagy port vertek fel az egyéni vállalkozások adózásával kapcsolatos törvényi változások. Volt, aki abbahagyta, más átgondolta, hogyan tud csak magánszemélyekkel együtt dolgozni, ismét mások pedig megkeresték a számukra megfelelő adózási formát, és így dolgoznak tovább. Ezután érkezett az életünkbe az energiaválság - és bár sokan arra számítottak, hogy a kisvállalkozások lesznek ennek a fő vesztesei, én mást látok a környezetemben. Akik az előremenekülést választják, azaz fejlesztenek, képzéseken vesznek részt, tanulnak, azok nemcsak hogy túlélik a válságot, de megerősödve jönnek majd ki belőle.

Olvasási idő kb.: 3 perc

Vállalkozz te is!

 

Azért írom mindezt, mert szeretnélek téged is arra buzdítani: ha van egy jó ötleted, járd körbe alaposan a lehetőségeidet, és kezdj bele bátran az álmaid megvalósításába! Nincs is annál jobb, mint ha te vagy a magad főnöke, beoszthatod a saját idődet, és azt csinálhatod, amit igazán szeretsz.

Nem akarlak ámítani: ez nem megy egyik pillanatról a másikra, és kemény munkát is igényel. A legtöbben a meglévő munkájuk mellett tanulással kezdik, és az új végzettség birtokában váltanak, mások pedig kisgyerek mellett vágnak bele valami újba. A tanulás megalapozhatja a vállalkozásod jövőjét: sok szakmához kötelező a releváns végzettség, de önmagában a tudás is rengeteget ad. Lássuk, mit érdemes ma tanulni, amivel hamarosan önálló vállalkozásba kezdhetsz!

Szerezz üzletvezető végzettséget!

 

Sok kezdő vállalkozó a hobbiját vagy a szenvedélyét szeretné kereső tevékenységgé változtatni. Akár gyöngyfűzéssel foglalkozol, beleszerettél a Covid alatt a kovászos kenyérsütésbe vagy csodás natúrszappanokat állítasz elő, előbb vagy utóbb szükséged lesz egy saját üzlethelyiségre. Ehhez pedig nem mást kell elvégezned, mint az üzletvezető tanfolyamot. Ezt akkor teheted meg, ha rendelkezel szakmai előképzettséggel - azaz elvégeztél egy eladó tanfolyamot, vagy a kombinált eladó és üzletvezető képzést.

A Minervánál az élelmiszer-eladó képzés mellett választhatod a műszaki-, a ruházati eladó vagy a drogerista, azaz gyógynövényeladó területet is, amelyik neked szimpatikusabb vagy a tervezett vállalkozásod profiljához jobban illik. Az üzletvezető képzést bármelyikre ráépítheted, és már bérelheted is a helyiséget a saját kis boltod megnyitásához.

Kínálj szolgáltatást az embereknek - legyél masszőr vagy körmös!

 

Bár a járványhelyzet megtépázta a személyi szolgáltató vállalkozásokat, a cikk elején említett adóváltozások őket nem érintették. A fodrászok, körmösök, masszőrök sokfelé hosszú várólistával dolgoznak - ha a környéken megjelenik egy új szépségipari vállalkozás, arra valószínűleg lesz kereslet. Nálunk az alakformáló masszőr és a korábban kézápoló és műkörömépítő névre hallgató, ma manikűrös és körömdizájner megnevezésű képzést találod meg. Hogy melyiket válaszd, az attól függ, hogy inkább az emberek fizikai egészségét szeretnéd támogatni, és a könnyebb mozgásban, ellazulásban támogatnád őket, vagy a kezük, a körmük egészsége és szépsége a te asztalod. Más-más képességekre van szükség ezekben a szakmákban: a masszőr esetében fontos, hogy érdekeljen az anatómia és az egészségügy különböző területei, és jó, ha elegendő fizikai erővel is rendelkezel. Körmösként az alkotás, a kreativitás, az aprólékos munkára való képesség fontos - de mindkét szakma képviselői egy kicsit a hozzájuk fordulók lelkét is ápolják.

Ne félj a vállalkozásalapítástól - ha ez a vágyad, kitartóan dolgozol rajta és szívesen tanulsz is a téged érdeklő témákról, akkor nyert ügyed van! Ha pedig szeretnél kérdezni például a képzések pontos indulási időpontjával, árával vagy bármilyen más  információval kapcsolatban, írj nekünk az info@minerva90.hu e-mail címre vagy hívj minket a 22 501 665-ös számon. Kövesd Facebook- és Instagram oldalainkat, ahol üzenetben is szívesen válaszolunk minden kérdésedre!