Újra: eladóképzések áprilistól!

Újra: eladóképzések áprilistól!

2023. március 28.
Újra: eladóképzések áprilistól!

Reggel munkába menet beugrasz a kisboltba egy péksütiért. Délután az oviból hazafelé bevásárolsz a gyerekekkel a vacsorához. Miután elaludt, gyorsan megrendeled a húsvéti ajándékokat vagy összeállítod a hétvégi bevásárlólistát, fejben végigfuttatod, mire is van szükség otthon. Ha végiggondolod, reggeltől estig, az élet minden területén kapcsolatban állsz a kereskedelemmel és a benne dolgozókkal - nem csoda, hogy folyamatos az igény újabb és újabb eladókra.

Olvasási idő kb.: 4 perc

Milyen boltban dolgozni?

 

Magam is dolgoztam kereskedelemben, igaz, még a diákéveim alatt, nyaranta. Voltam eladó zöldségesnél és porcelánajándék-üzletben, ahol igazi elefántnak bizonyultam. A kedvenc helyem a borszaküzlet volt, ide több nyáron át visszatértem. Na nem a borok miatt, azokat csak szervezett kóstolók alkalmával bontottuk fel. Inkább a főnökeim és a vásárlók miatt, meg azért, mert nagyon sokat tanultam: a termékekről, a kommunikációról, sőt még idegen nyelvek gyakorlására is volt lehetőségem. Nem vagyok egyedül ezzel: műszaki eladó ismerősöm is azt szereti a munkájában, amikor termékeket ajánlhat a vásárlóknak, segíthet megtalálni a megfelelő ajándékot, vagy eligazíthatja őket a technikai részletekben. Megkérdeztem a közeli kisbolt eladóját is: ő annak örül, hogy szinte mindenki hozzá jár a környékről, a vásárlók már jó ismerősök, a napi bevásárlás fölött mindenkivel válthat néhány kedves szót.

Az eladók munkája ugyanakkor nem csupán annyiból áll, hogy a kezedbe adják a kért árut, és te kifizeted nekik. Szakképzettségük révén széleskörű áruismerettel is rendelkeznek, így ők azok, akik tanácsot adnak, amikor bizonytalan vagy abban, hogy pontosan mit szeretnél, ha nem tudod, mit hol találsz, vagy ha nincs részletes információd a termékről. Gondolj csak bele, ha éppen egy ritkán cserélt műszaki cikket vennél, vagy fontos számodra a ruha pontos anyagösszetétele: az eladó lesz az, aki segít ebben.

Kinek való az eladói munka?

 

Akkor válaszd ezt a területet, ha szeretsz emberekkel foglalkozni. Az eladótérben fontos a jó kommunikációs készség, és hogy őszintén érdekeljenek a vásárlás közbeni problémák, amikkel kapcsolatban a segítségedet fogják kérni. De nemcsak a vásárlókkal való kapcsolat fontos, hanem az is, hogy ismerd meg a termékeket: érezd a sajátodnak azokat, hogy őszintén tudd ajánlani őket. Ha egy üzletláncnál helyezkedsz el, jó, ha a tulajdonos értékeit is magadénak érzed, és őszintén tudod képviselni azt, amikor az ő logójával díszített kötényt vagy sapkát viseled.

Tanulás és karrierlehetőségek

 

Ha megszereted a kereskedelmi munkát, többféle területen is kipróbálhatod magad, és akár boltvezető is válhat belőled. Vannak olyan munkahelyek, ahol a szükséges képzést is biztosítják neked, sőt akár a marketing, az értékesítés vagy a raktározási és logisztikai terület felé is továbbléphetsz.

Ahhoz, hogy elindulj ezen az úton, választhatsz az élelmiszer-eladó, a ruházati eladó, a műszaki eladó és a drogerista (gyógynövényeladó), valamint az üzletvezető tanfolyam közül, sőt létezik 2in1 eladó és üzletvezető képzésünk is.  A tanfolyamok hossza 2-4 hónap, ennél az egyben végzett eladó és üzletvezető képzés valamivel hosszabb. A képzési napok pénteken és szombaton vannak, az elméleti képzés online is megoldható. A tanfolyamokhoz csupán alapfokú végzettségre és egészségügyi alkalmassági vizsgálatra van szükség.

A képzési díjból különböző kedvezményeket kínálunk, érdemes figyelned a honlapunk Tanfolyamok menüpontját!

További információért keresd kollégáinkat az info@minerva90.hu e-mailen vagy a 22 501 665-ös számon, de írhatsz nekünk a Facebook - vagy az Instagram oldalunkon keresztül is!

Várjuk jelentkezésedet!