ÚJ képzés a palettán: társadalombiztosítási- és bérügyintéző asszisztens

ÚJ képzés a palettán: társadalombiztosítási- és bérügyintéző asszisztens

2023. január 30.
ÚJ képzés a palettán: társadalombiztosítási- és bérügyintéző asszisztens

2022-ben is a pénzügyi terület volt az egyik legnépszerűbb a tanfolyamaink között: a gépkezelő képzések mellett ez az, ahová a legtöbben jelentkeznek. Van egy képzés, amelyel kapcsolatban rengeteg képzést kapunk, sokan szívesen jelentkeznének ugyanis, de a bonyolult előfeltételek miatt nem tudják megkezdeni tanulmányaikat. Ez a társadalombiztosítási és bérügyintéző képzés, amelyhez speciális végzettségr, diplomára vagy hosszabb szakmai gyakorlatra van szükség. Kevesen tudják felmutatni ezeket, mégis szívesen tanulnának erről a területről, jól tudnák használni a munkájukban vagy épp álláskeresőként remélik, hogy a képzés segíti őket az elhelyezkedésben.

Te is ezek közé tartozol? Többször elolvastad már a társadalombiztosítási- és bérügyintéző képzés tájékoztatóját, és csalódottan tetted félre, amiért nem felelsz meg a jelentkzési feltételeknek? Neked találtuk ki új Társadalombiztosítási és bérügyintéző asszisztens tanfolyamunkat!

 

Olvasási idő kb: 4 perc

Röviden a Társadalombiztosítási és bérügyintéző asszisztens képzésről

 

A korábbi OKJ rendszerben a Bérügyintéző és a Társadalombiztosítási ügyintéző tanfolyamokon szerezhették meg a hallgatók azt a végzettséget, amellyel aztán különböző cégek társadalombiztosítási, HR vagy bérügyi osztályán helyezkedhettek el. Az új felnőttképzési rendszerben a Munkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző képzést találhatjuk meg e kettő helyett. A két korábbi képzés összeolvadt és kibővült, korszerűbb, sokoldalúbb és kiterjedtebb tananyaggal várja az érdeklődőket. Az előírt előképzettség azonban komoly korlátot jelent. Az érettségi mellett különböző szakképesítésekhez vagy felsőfokú végzettséghez köti a rendszer már a jelentkezést is, így bár az igény hatalmas erre a tudásra, kevesen tudják elkezdeni a tanfolyamot.

Ennek a nehézségnek az áthidalására fejlesztettük ki a címben is szereplő új képzésünket. A társadalombiztosítási és bérügyintéző asszisztens képzéssel megszerezheted mindazt a tudást, amivel már elhelyezkedhetsz a munkaerőpiacon, megismered mindhárom terület teendőit anélkül, hogy a munkaerő-gazdálkodási és TB ügyintéző képzés feltételeinek meg kellene felelned.

Olyan szakembereket képzünk, akik képesek lesznek a munkavállalók társadalombiztosítási- és bérügyeit intézni, tudásukat a munkahelyek HR vagy bérszámfejtési osztályain kamatoztatni. Ha alkalmazottként pénzügyi vagy HR területen dolgozol, a munkahelyed TB kifizetőhely, vagy jelenleg is TB- és bérügyintézéssel foglalkozol, de szeretnéd felfrissíteni tudásodat, mindenképpen ajánljuk neked ezt a képzést. Ha pedig önálló könyvelő vagy adótanácsadó vagy, ez a tanfolyam tökéletes alkalom és bázis a portfólióbővítésre. Már egy év alatt új szakterületen lehet piacképes tudásod!

Az asszisztensi képzés alapfeltétele mindössze az érettségi vizsga - ha ez megvan, további előfeltételek és szakmai gyakorlat nélkül is jelentkezhetsz. Fontos, hogy a képzés végén tanúsítványt kapsz, képesítő vizsgát tenni jelenleg még nincs lehetőség, Ez a tanúsítvány  megkönnyíti az álláskeresést, az elhelyezkedést, sőt a későbbi jelentkezést is a munkaerő-gazdálkodási és TB-ügyintéző képzésre - amennyiben erre szükséged lenne. Hiszen ma már elengedhetetlen a folyamatos fejlődés és az élethosszig szóló tanulás különösen egy olyan sűrűn változó területen, mint a TB- és bérügy.  

Milyen a bér- és TB ügyintézők munkája? Ezt mondják, akik már csinálják

 

Enikő már a középiskolában is nagyon szerette a matematikát és a feladatmegoldást, ezért könnyen ment neki a képzés: sokat gyakorolt az oktatási alkalmak során, és úgy érezte, a vizsgára már szinte nem is kellett pluszban tanulnia, a rengeteg gyakorlás megtette a magáét. Ráadásul a tanfolyam ideje alatt egy bérszámfejtő program kezelését is elsajátíthatta. - Gyorsan találtam állást - mondja Enikő. - Úgy tapasztaltam, a munkáltatók nem bánják, hogy kezdő valaki, sőt, örülnek a friss tudásnak. Ezt aztán naprakészen kell tartani, a munkánk része a folyamatos önképzés.

Andi nagyon szereti a munkájában azt, hogy a bérszámfejtés mellett a HR feladatokban is részt vehet: asszisztensként dolgozik a HR szakemberek mellett:  - Az én feladatom az előszűrés: önéletrajzokat olvasok, felhívom a jelentkezőket, röviden beszélgetek velük néhán percet. Megállapítom, hogy kinek a végzettsége, tapasztalatai megfelelőek az adott állásra, és továbbítom a jelentkezéseket a kollégáim felé.

Ha te is szívesen foglalkozol adminisztratív feladatokkal és emellett jól kommunikálsz és örömmel segítesz az embereknek, a TB- és bérügyintéző asszisztens szakma egyértelműen neked való!

Mit kell tudni a képzésről?

              

A munkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző képzés 150 órát vesz igénybe, ami összesen 6 hónapot jelent. A képzési napok jellemzően péntek délután vagy hétvégén vannak, hogy munka mellett is kényelmesen tanulhass, de választhatod az online oktatást is. A tanfolyam modulzáró vizsgával zárul, amelyről tanúsítványt adunk. A képzéseket eléred oldalunkon, ha pedig kérdésed van, keresd Melindát a melinda.pereces@minerva90.hu e-mail címen vagy kollégáinkat az iroda elérhetőségein. Várunk képzéseinken!