Tudj meg mindent az eladók munkájáról - Indulnak a kereskedelmi képzések!

Tudj meg mindent az eladók munkájáról - Indulnak a kereskedelmi képzések!

2022. szeptember 12.

Ha belegondolunk, nincs igazán sok olyan szakma, amivel valóban mindenki napi rendszerességgel találkozik, amit folyamatosan igénybe veszünk. Ilyen mindenekelőtt az oktatás és társadalmi szinten az egészségügy - de jó esetben az utóbbi területen dolgozókhoz nem fordulunk mindennap. Ami nélkül viszont a legtöbb embernek nem telik el hétköznapja, az a vásárlás. Leggyakrabban élelmiszert vásárolunk, az egyik bankcsoport felmérése szerint körültekintően: megnézzük az árakat, az akciókat, összehasonlítjuk a termékek egységárát is. Sokan listát írnak vásárlás előtt, szívesen használnak különböző pontgyűjtő kártyákat, kuponokat, élnek a kedvezményes lehetőségekkel. Bár egyre népszerűbb az online vásárlás - ennek a pandémia is adott egy nagy lökést - azért még mindig sokan vesznek elektronikai termékeket, ruhát vagy cipőt, tisztító- és tisztálkodószereket vagy éppen könyvet, játékot személyesen az üzletekben is.

Épp ezért folyamatosan nagy szükség van szakképzett eladókra gyakorlatilag a kereskedelem minden szegmensében. Az üzletek munkaerőhiányra panaszkodnak, és egyre kedvezőbb állásajánlatokkal, hirdetésekkel, juttatásokkal igyekeznek magukhoz csábítani a munkát keresőket.

Olvasási idő kb.: 5 perc

Erre számíts, ha eladóként dolgoznál

 

A hagyományos kisbolttól a hipermarketig, a divatáru-márkabolttól a fast fashion láncok üzleteiig, az otthonos kis biobolttól a drogériáig mindenütt, a legnagyobb elektronikai üzletekben is eladók dolgoznak és segítenek minket, vevőket a vásárlásban. Nemcsak eladják a terméket, amiért megkapják tőlünk a pénzt, hanem segítik a vásárlási döntéseinket is. Ellátnak tanácsokkal, és rengeteg háttérmunkában vesznek részt, hogy az üzlet gördülékenyen működhessen, és mi vásárlók is gyorsan mehessünk tovább a dolgunkat intézni.

A legtöbb helyen eladónak lenni pörgős munka. Persze nem mindegy, hogy egy kis falusi közértben dolgozol, vagy egy központi pláza legnagyobb ruházati boltjában. Mindenütt vannak nyugisabb és mozgalmasabb időszakok, és az év különböző szakaszaiban szezonok is. A legtöbb helyen az eladópultban vagy kasszánál végzett munka mellett a munkakör része a polcrendezés, a raktárkészlet rendben tartása, a különböző szezonokra való felkészülés. Van olyan bolt, ahol speciális tudást is megszerezhetsz, például különböző képek működtetését, áruismeretet. Számíts arra is, hogy fizikai munkát is kell végezned: a pakolás, rakodás, emelés is az eladók feladatai közé tartozik.

Nem árt, ha jól tudsz emberekkel bánni és szívesen dolgozol együtt másokkal, illetve ügyesen kommunikálsz a vevőkkel, hiszen hozzád fognak fordulni, ha nem találnak valamit, vagy éppen felfedeztek egy hibát vagy tévedést. Betanítás után önállóan fogsz majd dolgozni, ezt sem árt szem előtt tartani.

Várnak rád az eladó- és üzletvezető képzések!

 

Ötféle kereskedelmi képzést találhatsz a Minervánál idén ősszel:

  • az élelmiszer-eladó tanfolyamra azokat várjuk, akik szívesen dolgoznának a kereskedelemben, akár alkalmazottként, akár vállalkozóként. Ha most nyitnál vagy vennél át egy boltot, itt a helyed! A 80 órás tanfolyamot alapfokú végzettséggel, egészségügyi alkalmassági vizsgálat után kezdheted meg
  • a műszaki eladó képzés azokat célozza, akiket a kereskedelmi érdeklődés mellett a műszaki cikkek, termékek is érdekelnek. Tanulhatsz termékismeretről és a műszaki cikkek forgalmazásáról, és a sikeres vizsga után elhelyezkedhetsz bármely, elektronikai termékeket árusító üzletben
  • ha érdekel a divat, szereted a szép ruhákat, szívesen adsz öltözködési tanácsokat másoknak, jó a szépérzéked és szívesen tanulnál az anyagokról, a ruházati ismeretekről és a divatról, akkor a ruházati eladó képzés szól neked
  • a drogerista tanfolyamot neked ajánljuk, ha az illatszerek, tisztálkodószerek, kozmetikai márkák vagy a gyógynövények állnak közel a szívedhez. Ha szeretnél tiszta, barátságos környezetben dolgozni és az embereket a testük és otthonuk ápolásában segíteni,ezt a képzést válaszd
  • végül pedig az eladó + üzletvezető 2in1 képzésünk azoknak szól, akik az alapvégzettség megszerzése után szívesen továbbtanulnának, hogy üzletvezetőként is megállhassák a helyüket a kereskedelemben. Ha érzel magadban vezetői készségeket vagy önálló vállalkozáson gondolkodsz, végezd el egyben a két képzést! Ez a képzéstípus rövidebb, mint ha külön-külön iratkoznál be valamelyik eladói, majd később az üzletvezetői tanfolyamra, és természetesen az ára is kedvezőbb.

Várunk téged tanfolyamainkon, amelyek mindegyike elérhető személyes oktatás keretében is pénteki és szombati napokon, vagy online kontaktórákkal. A képzések pontos hosszával, árával és minden egyéb információval kapcsolatosan keresd képzésszervezőinket az info@minerva90.hu e-mail címen vagy a 22 501 665-ös számon. Kövesd Facebook- és Instagram oldalainkat, ahol üzenetben is szívesen válaszolunk minden kérdésedre!