Milyen lehetőségek várnak rád a masszőr képzés után?

Milyen lehetőségek várnak rád a masszőr képzés után?

2022. november 28.
benjamin-wedemeyer-t_29wZLpYwg-unsplash

A korábban az OKJ képzési rendszerben megtalálható gyógymasszőr vagy sportmasszőr tanfolyamok helyett az új képzési rendszerben Regeneráló wellness szakember szakképzettséget szerezhetnek azok, akik szívesen segítenék a hozzájuk fordulókat a jobb közérzet elérésében, egészségük megóvásában, de nem az egészségügy területén szeretnének dolgozni. Aki ezt a tanfolyamot választja, abból olyan sokoldalúan képzett szakember lesz, aki megelőzési céllal végezhet frissítő, közérzetjavító masszázst, de segíthet a derék- vagy nyakfájós, ülőmunkát végző vendégein is.

Regeneráló wellness szakember - azaz alakformáló masszőr

 

Hogy mit takar a regeneráló wellness szakember kifejezés? A korábbi oktatási rendszerben ez a képzés az alakformáló masszőr névre hallgatott - így talán többet mond arról, mit is fog tanulni az, aki belevág. Ha te is jártál már masszázsra, biztosan gondoltál már arra, hogy milyen kellemes munkakör ez: nyugodt környezetben, akár a saját otthonodban kialakított szobában, kellemes zene és illatok mellett dolgozhatsz. De hogy miért is lesz ez jó neked?

Masszőrként szabadon és önállóan dolgozhatsz, akár munka mellett is. Ha téged is, mint annyiunkat, érzékenyen érint a mostani válsághelyzet, az egyik lehetőséged az, hogy megnézd, hogyan tudod növelni a családod bevételeit. Nem könnyű mostanában másodállást találni - olyat, ami belefér a család mellett is, nem túlságosan megterhelő, de mégis plusz jövedelmet hoz a konyhára.

A masszőr munka azonban épp ilyen! Végezheted munka mellett, és egy óra masszírozással akár 6-10 ezer forintot is megkereshetsz! Még ha csak napi egy kliensed is van, akkor is szuper bevételi forrást jelent a meglévő munkád mellett. Nem kell azonnal saját vállalkozásba kezdened: kipróbálhatod magad szinte minimális kezdőtőkével, a meglévő állásod biztonsága mellett is. Masszőrökre egész évben szükség van, és ma, amikor rengeteg a túlhajszolt, stresszes ember, hatalmas az igény rá.

Irodai székmasszázs

 

Ha elvégezted a képzést, elkezdtél dolgozni és megtetszik ez a munka és életmód, bármikor továbbtanulhatsz, és a különböző masszázsfajták és más kezelések elsajátításával fokozatosan eljuthatsz a teljes önállóságig. Egy viszonylag új lehetőség az irodai székmasszázs: mindössze 15 percet igénylő felfrissülés azoknak az elfoglalt irodai dolgozóknak, akiknem nem fér bele az idejükbe munka után egy teljes, egyórás masszázs. Ennyi idő alatt is eredményesen segíthetsz rajtuk, testileg és lelkileg is felfrissülve térhetnek vissza feladataikhoz. Ez a módszer jó az alkalmazottaknak, jó a munkáltatónak, hiszen külföldi felmérések szerint minden masszázsra fordított forint négyszeresen térül meg a masszázs betegségmegelőző hatása miatt! A dolgozók ritkábban esnek ki a munkából, kevesebb a táppénz és a helyettesítés, hatékonyabb a munkavégzés. És persze jó neked is, hiszen egy-egy irodában egyszerre több pácienssel foglalkozhatsz, a munkahely garantált jövedelmet kínál, ráadásul mindezt munkaidőben végezheted, így nem veszel el időt a családodtól. Ehhez a masszírozási formához csak egy masszázsszékre van szükséged, és máris mehetsz a legkülönbözőbb hivatalokba, cégekhez, irodákba, bankokba vagy akár idősotthonokba elősegíteni a kezeid alá kerülők jobb közérzetét. Az irodai székmasszázs egyik legfontosabb előnye, hogy nem kell üzlethelyiséget bérelned vagy a saját otthonodban stúdiót kialakítanod, hiszen helybe mész masszírozni!

A képzésről

 

A regeneráló wellness szakember képzésen megismerkedhetsz az emberi test felépítésével, az izmok anatómiájával, de ezentúl tanulhatsz még arról is, milyen bőr- és egyéb betegségek esetén nem alkalmazhatsz masszázst, elmélyedhetsz az aromaterápia rejtelmeiben és a különböző mézes, csokoládés, fóliás és egyéb kezelésekben is. Ráadásként a képzés végeztével a tanúsítvány mellé ajándék svédmasszőr tanúsítványt is kapsz, hiszen ennek az anyagát is tartalmazza a tanfolyam.

A jelentkezéshez érettségi és orvosi alkalmassági vizsga szükséges, ezek birtokában pedig 5-6 hónap alatt már meg is szerezheted a tanúsítványt és akár alkalmazottként, akár önálló vállalkozásként segítheted az ügyfeleidet. Dolgozhatsz fürdőkben, szállodákban, sportlétesítményekben, szépségszalonokban vagy wellnessközpontban is, de - ahogy fent említettem - a munkahelyi székmasszázs is egy izgalmas opció lehet!

A képzések pontos hosszával, árával és bármilyen más kérdéssel kapcsolatban keresd képzésszervezőinket az info@minerva90.hu e-mail címen vagy a 22 501 665-ös számon. Kövesd Facebook- és Instagram oldalainkat, ahol üzenetben is szívesen válaszolunk minden kérdésedre!