Megkönnyítjük a tanulást: jelentkezz a TB- és bérügyintéző asszisztens tanfolyamra!

Megkönnyítjük a tanulást: jelentkezz a TB- és bérügyintéző asszisztens tanfolyamra!

2023. április 06.
brooke-cagle-JBwcenOuRCg-unsplash

Mit gondolsz, melyik az a terület, ahol a legtöbben szeretnék továbbképezni magukat és végzettséget szerezni? Ne töprengj sokáig, készen állunk a válasszal. Két olyan szakmacsoport van, amely stabi tartja magát a legnépszerűbbek között, bár merőben eltérnek egymástól. Ez a kettő pedig a gépkezelő képzések csoportja - ahová, talán nem meglepő módon, többségében férfiak jelentkeznek - és a pénzügyi terület. A pénztárkezelő és valutapénztáros, a mérlegképes könyvelő vagy a vámügyintéző képzés mellett is kiemelkedik ezek közül a munkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző képzés, amely iránt folyamatos az érdeklődés.

Nem véletlenül: ez a tanfolyam lehetőséget kínál arra, hogy az elvégzése után akár három különböző területen is állást keress: választhatsz a HR, a társadalombiztosítási vagy a bérszámfejtési terület közül - márpedig mindegyikre komoly igény mutatkozik a cégeknél és a közszférában egyaránt.

Csakhogy hiába a rengeteg érdeklődő, a bonyolult előfeltételek miatt a legtöbben sajnos nem tudják megkezdeni tanulmányaikat. Ehhez a képzéshez ugyanis speciális végzettségre, diplomára vagy hosszabb szakmai gyakorlatra van szükség. Kevesen tudják felmutatni ezeket, sokkal többen vannak azonban azok, akik egyelőre végzettség nélkül, de már ezen a területen dolgoznak, jól tudnák használni a megszerzett tudást a munkájukban, vagy épp álláskeresőként remélik, hogy a képzés segíti őket az elhelyezkedésben.

Rájuk gondoltunk, amikor elindítottuk új Társadalombiztosítási és bérügyintéző asszisztens tanfolyamunkat!

Mit takar a Társadalombiztosítási és bérügyintéző asszisztens képzés?

 

Amíg az OKJ képzések rendszere érvényben volt, addig két külön képzésen, a Bérügyintéző, illetve a Társadalombiztosítási ügyintéző tanfolyamokon tanulhattak a terület iránt érdeklődő hallgatók. Így szerezhették meg azt a végzettséget, amellyel aztán különböző cégek társadalombiztosítási, HR vagy bérügyi osztályán helyezkedhettek el. Az új felnőttképzési rendszerben ez megváltozott, a két képzés egybeolvadt. Most a Munkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző képzés összevontan tölti be a korábbi két tanfolyam helyét. Így egyetlen tanfolyamon korszerűbb, sokoldalúbb és kiterjedtebb tananyaghoz jutnak hozzá az érdeklődőket. Az előírt előképzettség azonban komoly korlátot jelent. Az érettségi mellett különböző szakképesítésekhez vagy felsőfokú végzettséghez köti a rendszer már a jelentkezést is, így bár az igény hatalmas erre a tudásra, kevesen tudják elkezdeni a tanfolyamot.

Ennek a nehézségnek az áthidalására fejlesztettük ki a címben is szereplő új képzésünket. A társadalombiztosítási és bérügyintéző asszisztens képzéssel

  • megszerezheted mindazt a tudást, amivel elhelyezkedhetsz a munkaerőpiacon
  • megismerheted mindhárom terület teendőit
  • anélkül, hogy a munkaerő-gazdálkodási és TB ügyintéző képzés feltételeinek meg kellene felelned.

Olyan szakembereket képzünk, akik képesek lesznek a munkavállalók társadalombiztosítási- és bérügyeit intézni, és teljes mértékben megfelelnek a munkahelyek HR vagy bérszámfejtési osztályain elvárt követelményeknek. Ha alkalmazottként

  • pénzügyi vagy HR területen dolgozol
  • a munkahelyed TB kifizetőhely
  • vagy jelenleg is TB- és bérügyintézéssel foglalkozol, de szeretnéd felfrissíteni tudásodat

akkor mindenképpen ajánljuk neked ezt a képzést. Ha pedig önálló könyvelő vagy adótanácsadó vagy, ez a tanfolyam tökéletes alkalom és bázis a portfólióbővítésre. Már egy év alatt új szakterületen lehet piacképes tudásod!

Az asszisztensi képzés alapfeltétele csupán egy érettségi - ha ez megvan, további előfeltételek és szakmai gyakorlat nélkül is jelentkezhetsz. Fontos, hogy a képzés végén tanúsítványt kapsz, képesítő vizsgát tenni jelenleg még nincs lehetőség. Már a tanúsítvány is megkönnyíti az álláskeresést, az elhelyezkedést, sőt a későbbi jelentkezést is a munkaerő-gazdálkodási és TB-ügyintéző képzésre - amennyiben erre szükséged lenne. Hiszen ma már elengedhetetlen a folyamatos fejlődés és az élethosszig szóló tanulás különösen egy olyan sűrűn változó területen, mint a TB- és bérügy.  

Ha te is szívesen foglalkozol adminisztratív feladatokkal és emellett jól kommunikálsz és örömmel segítesz az embereknek, a TB- és bérügyintéző asszisztens szakma egyértelműen neked való!

 

Mit kell tudni a képzésről?

              

A munkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző képzés 150 órát vesz igénybe, ami összesen 6 hónapot jelent. A képzési napok jellemzően péntek délután vagy hétvégén vannak, hogy munka mellett is kényelmesen tanulhass, de választhatod az online oktatást is. A tanfolyam modulzáró vizsgával zárul, amelyről tanúsítványt adunk. A képzéseket eléred oldalunkon, ha pedig kérdésed van, keresd Melindát a melinda.pereces@minerva90.hu e-mail címen vagy kollégáinkat az iroda elérhetőségein. Várunk képzéseinken!