Legnépszerűbb képzéseink: eladó és üzletvezető

Legnépszerűbb képzéseink: eladó és üzletvezető

2023. augusztus 29.
Legnépszerűbb képzéseink: eladó és üzletvezető

 

Új sorozatot indítunk: hónapról hónapra bemutatunk egyet a legkedveltebb képzéseink közül. Mi mással is kezdhetnénk, mint azzal, ami tulajdonképpen egy egész képzéscsoport, hiszen rendszerint rögtön ötfélét indítunk belőle, két szinten?

Ez az eladóképzések csoportja, az öt különböző tanfolyam pedig a következő:

 

Olvasási idő kb.: 5 perc

  • Élelmiszer-eladó tanfolyamra azoknak, akik a kereskedelem területén szeretnék megtalálni a hivatásukat, és a legkézenfekvőbb területen: az élelmiszerboltokban, akár a nemzetközi láncoknál kezdenék karrierjüket. Ha saját üzletet nyitnál vagy vennél át, akkor is itt a helyed! A 80 órás tanfolyamot alapfokú végzettséggel, egészségügyi alkalmassági vizsgálat után kezdheted meg.
  • A műszaki eladó képzés neked való, ha a kereskedelem mellett vagy azon belül kifejezetten a műszaki cikkek és termékek érdekelnek. A képzés része a termékismeret és a műszaki cikkek forgalmazásával kapcsolatos tudásanyag is, a sikeres vizsga után pedig elhelyezkedhetsz bármely, elektronikai termékeket árusító üzletben.
  • Ha a divat, szereted a szép ruhákat, szívesen adsz öltözködési tanácsokat másoknak, jó a szépérzéked és szívesen tanulnál az anyagokról és a ruházati ismeretekről, akkor a ruházati eladó képzés szól neked-
  • A drogerista tanfolyamot neked ajánljuk, ha az illatszerek, tisztálkodószerek, kozmetikai márkák vagy a gyógynövények állnak közel a szívedhez. Ha szeretnél tiszta, barátságos környezetben dolgozni és az embereket a testük és otthonuk ápolásában segíteni, ezt a képzést válaszd.
  • Végül pedig az eladó + üzletvezető 2in1 képzésünk azoknak szól, akik az alapvégzettség megszerzése után szívesen továbbtanulnának, hogy üzletvezetőként is megállhassák a helyüket. Ha érzel magadban vezetői készségeket vagy önálló vállalkozáson gondolkodsz, hatékonyabb megoldás, ha a két képzést egyben végzed el.

Nem túlságosan nagy azoknak a szakmáknak a száma, amivel az emberek napi rendszerességgel találkoznak, és folyamatosan igénybe veszik a munkádat vagy a szolgáltatásodat. Ilyen az oktatás és az egészségügy mellett a kereskedelem – annak ellenére, hogy nem szoktunk gyakran így gondolni rá.

Pedig a legtöbb embernek nem telik el napja vásárlás nélkül. Leggyakrabban élelmiszert vásárolunk, ezzel kapcsolatban készült is nemrégiben egy felmérés. Ennek eredményei szerint a legtöbb vásárló körültekintő: megnézi az árakat, az akciókat, összehasonlítja a termékek egységárát is. Sokan írnak listát vásárlás előtt, szívesen használnak különböző pontgyűjtő kártyákat, kuponokat, élnek a kedvezményes lehetőségekkel. Egyre népszerűbb az online vásárlás, aminek a Covid-19 járvány is adott egy nagy lökést, de még mindig sokan vesznek elektronikai termékeket, ruhát és cipőt, tisztító- és tisztálkodószereket vagy éppen könyvet, játékot személyesen az üzletekben is.

Épp ezért folyamatosan nagy szükség van szakképzett eladókra gyakorlatilag a kereskedelem minden szegmensében. Az üzletek munkaerőhiányra panaszkodnak, és egyre kedvezőbb állásajánlatokkal, hirdetésekkel, juttatásokkal igyekeznek magukhoz csábítani a munkát keresőket.

Milyen az eladók munkája?

 

A legtöbb helyen eladónak lenni pörgős munka. Persze nem mindegy, hogy egy kis falusi közértben dolgozol, vagy egy központi pláza legnagyobb ruházati boltjában. Mindenütt vannak nyugisabb és mozgalmasabb időszakok, és az év különböző szakaszaiban szezonok is. A legtöbb helyen az eladópultban vagy kasszánál végzett munka mellett rád vár a polcok rendezése, feltöltése, a raktárkészlet rendben tartása, a különböző szezonokra való felkészülés. Van olyan munkahely, ahol speciális tudást is megszerezhetsz, például különböző gépek működtetését, egyedi termékcsoportok ismeretét. Előfordulhat az is, hogy fizikai munkát kell végezned: a pakolás, rakodás is az eladók feladatai közé tartozik.

Fontos, hogy jól tudj bánni az emberekkel bánni és szívesen dolgozz csapatban, ahogy a jó kommunikációs készség is jól jön, hiszen a vevők hozzád fognak fordulni, ha nem találnak valamit, vagy kérdésük van. Betanítás után várhatóan önállóan fogsz majd dolgozni.

Válassz képzéseink közül!

 

Várunk a fentebb bemutatott tanfolyamainkon, amelyek mindegyike elérhető személyes oktatás keretében is pénteki és szombati napokon, vagy online kontaktórákkal. A képzések pontos hosszával, árával és minden egyéb információval kapcsolatosan keresd képzésszervezőinket az info@minerva90.hu e-mail címen vagy a 22 501 665-ös számon. Kövesd Facebook- és Instagram oldalainkat, ahol üzenetben is szívesen válaszolunk minden kérdésedre!