Kereskedelem, ügyvitel? Tanulj asszisztensnek!

Kereskedelem, ügyvitel? Tanulj asszisztensnek!

2023. február 28.
Kereskedelem, ügyvitel? Tanulj asszisztensnek!

Tudod, mi az egyik leggyakoribb cél, amivel ma azok között találkozol, akik munkát keresnek vagy szeretnének váltani? Van erre egy válaszunk, hiszen a felnőttoktatásban dolgozóként belelátunk az álláskeresők világába, a munkaerőpiac folyamataiba. A válasz pedig egyszerű: nagyon sokan szeretnének irodában dolgozni, kényelmes, napi nyolc órás munkát végezni.

Ha belegondolsz, milyen sokan végeznek fizikai munkát, járnak műszakba vagy dolgoznak kültéren, esetleg éjszaka vagy hétvégén, rögtön egyértelművé válik, miért keresnek annyian irodai feladatokat. Te is egy vagy ezek közül? Akkor biztosan benned is felmerült már, hogy mit tanulj ahhoz, hogy előre tudj lépni. Mindegy, hogy pontosan mi is a célod:

  • gyerek mellől szeretnél jobb beosztású állásba visszatérni, mint a korábbi volt
  • rendszeres, nyolctól ötig végezhető munkát keresel
  • tanulni és fejlődni szeretnél
  • érdekel a kereskedelem, általában az üzleti élet, a cégek, nagyvállalatok működése
  • magad is szívesen lennél vállalkozó?

Bármelyik csoportba is tartozol, vagy teljesen más, egyéni probléma foglalkoztat - vannak olyan képzések, amelyek mindenképpen segítik az előrelépésedet. Most két olyan tanfolyamot ajánlunk, amelyek hozzásegíthetnek, hogy elhelyezkedj valamilyen adminisztratív, irodai területen, és ha tetszik, tovább is tanulhatsz utánuk.

Olvasási idő kb.: 5 perc

Érdekel a kereskedelem vagy a jog?

 

Neked ajánljuk a vám-, jövedéki- és termékdíj-asszisztens képzést, amelynek elvégzése után elhelyezkedhetsz bármilyen kereskedelemmel kapcsolatos irodai munkakörben. Megismerheted a különböző adminisztratív feladatokat egy-egy megrendelés, szállítási vagy fuvarozási ügylet kapcsán. Megtanulod kitölteni az ehhez szükséges dokumentumokat, megismered azokat az elektronikus rendszereket, amelyeket az Európai Unióban használnak. Segítesz a különböző ellenőrzéseknél, befizetéseknél, és képes leszel elvégezni minden olyan adminisztratív feladatot, amire egy irodában szükség lehet ezen a területen.

Ha kedvedre való az asszisztensi pálya és tetszik, amit tanultál, folytathatod a vámügyintéző, a jövedéki ügyintéző vagy a termékdíj-ügyintéző tanfolyamokon. Ezekhez már speciális tudásra van szükség: az ügyintézőket már három különálló tanfolyamon oktatjuk. Az assziszens képzés mindháromnak az alapja, de önmagában is megállja a helyét, ha rögtön utána szeretnél elhelyezkedni.

Még nem tudod, pontosan mi érdekel? Válaszd az általános irodai asszisztens képzést!

 

Nemcsak a kereskedelem vagy a vám területén, de a legtöbb irodában általában rengeteg a dokumentáció, a papírmunka. Mindig nagy szükség van valakire, aki rendben tartja ezeket, precízen gondoskodik róluk, és mindig tudja, mit hol talál. Irodai asszisztensként te lehetsz a  legkülönbözőbb szakemberek jobbkeze: felkészülsz az értekezletekre, mindig naprakész vagy, tudod, mire van szükség, hasznossá teszed magad azzal, ahogy a szakemberek és vezetők keze alá dolgozol.  Ide tartozik a különböző szövegek megírása, formázása és szerkesztése, levélírás, táblázat- és adatbáziskezelés, dokumentumok készítése, papíralapú adatok digitalizálása, adatok ábrázolása grafikonokon - mindez számítógépes szaktudást igényel, és erre az online munkaformák és a papírmentesség előtérbe kerülésével egyre nagyobb szükség van.

Ha állást keresel, és a vágyott célodhoz szükség van számítógéphasználatra, ha fizikai munkáról váltanál irodai munkavégzésre vagy szívesen végeznél adminisztrációs, asszisztensi feladatokat, akkor a számítógépes adatrögzítő képzést ajánljuk neked. A képzés neve talán egy kicsit félrevezető: az adatrögzítés mellett ez a tanfolyam tartalmaz minden olyan tudást, amit néhány mondattal korábban felsoroltunk. Ha feljebb lépnél a munkahelyi ranglétrán, és ehhez új tudásra vágysz, vagy ha vállalkozásba kezdenél, és gyakorlatra van szükséged a dokumentáció terén, akkor ugyancsak segíthet neked. Folyamatos az igény olyan szakemberekre, akik jártasak a dokumentumkezelés különböző válfajaiban - legyen szó biztosítási vagy banki szféráról, államigazgatásról vagy üzleti világról és a legkülönbözőbb nagyvállalatokról.

Néhány információ a számítógépes adatrögzítő tanfolyamról

 

Mindegyik említett tanfolyamot tervezzük elindítani 2023 márciusában. Érdeklődj e-mailben az info@minerva90.hu címen, telefonon a 22/501-665-ös számon vagy üzenetben Facebook- vagy instagram oldalunkon. Várunk személyesen az irodánkban is a Petőfi utca 5. alatt, azután pedig találkozzunk a választott tanfolyamon!