Irodai munkát szeretnél? Tanulj számítógépes adatrögzítést!

Irodai munkát szeretnél? Tanulj számítógépes adatrögzítést!

2022. szeptember 12.

A minap beszélgettem egy ismerősömmel, akinek a munkájában sok olyan feladata adódik, amihez jól jönnének a számítógépes ismeretek: dokumentumok kezelése, táblázatok összeállítása, adatok rendezése, levelezés... Ennek ellenére nincs számítógépe, és mivel nem is használja sem magát az eszközt, sem azokat a programokat, amelyek a munkájához egyébként jól jönnének, bizony a hozzáértése sincs meg ezekhez. Még ha korábban dolgozott is szövegszerkesztővel, táblázatkezelővel és más programokkal, a tudás hamar megkopik gyakorlat hiányában, a szoftverek pedig évről évre változnak, frissülnek.

Sokan úgy gondolják, nincs is szükség erre a tudásra: a mobiltelefonok, okoseszközök világában ma már minden megoldható naprakész tudás nélkül is. Sajnos vagy szerencsére ez azonban 2022-ben még nincs így, és ki tudja, eljön-e valaha ez a pillanat.

Többéves irodai gyakorlattal a hátam mögött bizton állíthatom: ha nincs más, és muszáj utánanézni valaminek, elővehetjük ugyan az okostelefonunkat, de valódi munkavégzésre a legtöbb irodai munkakör esetében azért nem alkalmas. Az említett ismerősöm is inkább fizet olyan szolgáltatásokért, amelyeket bizony nem tud megoldani telefonon. Hosszabb szövegek megírása, formázása és szerkesztése, dokumentumok készítése, papíralapú adatok digitalizálása, adatok ábrázolása grafikonokon - mindez számítógépes szaktudást igényel, és erre az online munkaformák és a papírmentesség előtérbe kerülésével egyre nagyobb szükség van.

Olvasási idő kb.: 6 perc

Neked való a számítógépes adatrögzítő képzés, ha

 

  • állást keresel, és a vágyott célodhoz szükség van számítógéphasználatra
  • fizikai munkáról váltanál irodai munkavégzésre
  • szívesen végeznél adminisztrációs, asszisztensi feladatokat
  • feljebb lépnél a munkahelyi ranglétrán, és ehhez új tudásra van szükséged
  • vállalkozásba kezdenél, és gyakorlatra van szükséged a dokumentáció terén.

Nagyon sok területen alkalmazhatod azt a tudást, amit egy ilyen tanfolyamon elsajátítasz, és nem csupán akkor, ha kifejezetten számítógépes adatrögzítő állásra jelentkezel. Minden adminisztratív munka alapja a dokumentumkezelő számítógépes programok magabiztos ismerete. Sőt, ez a tudás egyre fontosabb, hiszen a környezettudatos gondolkodás terjedésével a munkahelyek felismerik, hogy a papírhasználat súlyos terheket ró a természeti erőforrásainkra. A tízujjas gépelésre pedig nemcsak a titkárnőknek van szükségük: bármilyen irodai munkánál vagy a saját vállalkozásodban is nagy hasznát veszed, ha gyorsan, hatékonyan és hibátlanul tudod megírni a szövegeket, dokumentumokat, e-maileket. A digitális irodára történő átállás mindemellett költségcsökkentést is jelent a munkáltatók számára, épp ezért egyre nő az igény olyan szakemberekre, akik képesek ezekben a feladatokban részt venni.

El tudod képzelni, mennyi dokumentáció halmozódott fel az évek alatt a különböző munkahelyeken és hivatalokban? A biztosítási vagy a banki szférában, az államigazgatás különböző területein, de az üzleti világban és a nagyvállalatoknál ugyanúgy égető szükség van számítógépes adatrögzítőkre, mint a közszférában. Az elsajátított szövegszerkesztő, adat- és táblázatkezelő szaktudás alkalmassá tesz téged arra, hogy elvégezd mindezen vállalkozások, intézmények és az azokban vagy azok között működő projektek adminisztratív, dokumentálási, sokszorosítási, archiválási, digitalizálási feladatait.

Néhány információ a számítógépes adatrögzítő tanfolyamról

 

A Minervánál 120 órás képzés során sajátíthatod el az irodai dokumentumok rendszerezésének módjait, az archiválás, irattározás, selejtezés szabályait. Megismered az ügyvitel-technikai gépek és berendezések, az irodatechnikai eszközök fajtáit és működését, a vakírást és a szövegszerkesztést. Tanulhatsz a levelezés szabályairól, a hivatalos levelek formai és tartalmi elemeiről és a biztonságos adattárolásról és adatkezelésről. A képzések szombati napokon vagy online formában zajlanak, és alapfokú iskolai végzettség kell hozzájuk.

Ha felkeltette az érdeklődésedet a számítógépes adatrögzítő tanfolyam, várjuk kérdéseidet és jelentkezésedet az info@minerva90.hu e-mail címen vagy a 22 501 665-ös számon, de keress minket bátran facebookon és instagramon is!