Irodai asszisztens szeretnél lenni? Ezeket a tanfolyamokat ajánljuk!

Irodai asszisztens szeretnél lenni? Ezeket a tanfolyamokat ajánljuk!

2022. december 12.
Irodai asszisztens szeretnél lenni? Ezeket a tanfolyamokat ajánljuk!

Nap mint nap keresnek meg minket azzal a kérdéssel, hogy mit kell tennie annak, aki irodában szeretne dolgozni, szívesen vállalna asszisztensi munkát. Szerencsére erre számos lehetőség van, és sok jó példát látunk is a Minervás diákok körében.

A kérdésre az első válasz persze az, hogy a tanulást javasoljuk. Aki alapfokú végzettséggel vagy érettségivel rendelkezik, de még sosem végzett ilyen jellegű munkát, annak mindenképpen jól jön egy olyan tanfolyam, ahol megismerheted az irodai munka eszközeit, szoftvereit, dokumentumait. Sokan hiszik azt, hogy ha telefonon tudnak szöveget szerkeszteni és kiismerik magukat a közösségi médiában, akkor már elég a tudásuk egy asszisztensi álláshoz. Ez azonban tévedés, különösen, ha egy multinacionális cég irodáját szemelted ki a következő munkahelyednek.

Az, hogy melyik képzést választod, nagyban függ attól, hogy milyen terület érdekel, hol dolgoztál már, milyen tapasztalataid vannak. Más és más tudásra van szükséged egy kis könyvelőirodában, egy kereskedelmi vállalatnál vagy egy nagy gyártócég egyik osztályán.  . Ha van olyan ismerősöd, aki a kiszemelt területek egyikében dolgozik, érdemes megkérdezned, mit ajánl. Nézd meg a nagyobb állásportálok hirdetéseit is - ezekből rendszerint kiderül, milyen szaktudást igényel az adott pozíció betöltése. A felnőtttképző cégek oldalain, ahogy nálunk is, számos képzési leírást találsz. Ezek gyakran tartalmazzák a munkaköri feladatokat is, illetve a szükséges képességeket, kompetenciákat - ezek ismerete közelebb visz a döntéshez.

A legfontosabb azonban, hogy te magad pontosan tisztában legyél vele, mit szeretnél: mi való neked és mi kevésbé. Ideig-óráig persze jól érezheted magad olyan állásban is, ami nem éppen a szíved csücske, és ugródeszkának, tapasztalatszerzésnek is jó lehet. Hosszabb távon azonban az válik be, ami illik hozzád és amit szeretsz csinálni. Olvasd el, hogy mi melyik tanfolyamokat ajánljuk, és te hogyan hasznosíthatod a belőlük szerzett tudást!

Olvasási idő kb.: 7 perc

Ha a kereskedelem és a jog érdekel

 

Neked való a jövedéki ügyintéző vagy termékdíj-ügyintéző képzés, ha szeretsz elmélyülni a jogszabályok világában és szíveden viseled ezek betartását. Talpraesett vagy, gondoskodni tudsz arról, hogy mások felé is képviseld ezt az értékrendet. De mit is takar a jövedéki- és a termékdíj-ügyintézők munkája? Előbbiek alapvetően a jövedéki termékek, azaz az élvezeti cikkek:  alkoholos italok, dohányáru és a dohányzást helyettesítő termékek, illetve az energiahordozók: a szén, a kőolaj, a fűtőolaj, a földgáz és a villamos energia kereskedelmének engedélyezésével, forgalomba helyezésével foglalkoznak. A termékdíj-ügyintéző munkája is hasonló ehhez azzal a különbséggel, hogy ő a környezetvédelmi termékdíjas árukkal kapcsolatban jár el. Ide tartoznak a műanyagtermékek egy része, csomagolóanyagok, akkumulátorok, elektromos berendezések, egyes papíráruk, a gumiabroncs és számos kőolajtermék. Mivel azonban mindkét szakmához szükség van előképzettségre és gyakorlatra,  ezért elsősorban a vám-, jövedéki- és termékdíj-asszisztens tanfolyamot ajánljuk. Ezzel viszont olyan széleskörű tudás birtokába jutsz, hogy bármilyen kereskedelemmel kapcsolatos irodai munkakörben megállod majd a helyed, ráadásul nyitva lesz előtted az út a továbbtanuláshoz is. Ez a képzés alkalmas arra, hogy általános irodai asszisztensi munkákat végezz, de mellette még speciális kereskedelmi és vámügyi, illetve termékismereti többlettudást is szerzel.

Ha nincs pontos elképzelésed: általános irodai asszisztens képzés

 

A legtöbb irodában általában szükség van valakire, aki rendben tartja a papíralapú és digitális dokumentációt, felkészül az értekezletekre, a szakemberek és vezetők keze alá dolgozik.  Hosszabb szövegek megírása, formázása és szerkesztése, táblázat- és adatbáziskezelés, dokumentumok készítése, papíralapú adatok digitalizálása, adatok ábrázolása grafikonokon - mindez számítógépes szaktudást igényel, és erre az online munkaformák és a papírmentesség előtérbe kerülésével egyre nagyobb szükség van.

Ha állást keresel, és a vágyott célodhoz szükség van számítógéphasználatra, ha fizikai munkáról váltanál irodai munkavégzésre vagy szívesen végeznél adminisztrációs, asszisztensi feladatokat, akkor a számítógépes adatrögzítő képzést ajánljuk neked. A képzés neve talán egy kicsit félrevezető: az adatrögzítés mellett ez a tanfolyam tartalmat minden, az előzőekhez szükséges tudást. Ha feljebb lépnél a munkahelyi ranglétrán, és ehhez új tudásra van szükséged vagy ha vállalkozásba kezdenél, és gyakorlatra van szükséged a dokumentáció terén, akkor ugyancsak segíthet neked.

Ma már a legtöbb adminisztratív munka alapja a dokumentumkezelő számítógépes programok magabiztos ismerete. Ez a tudás egyre fontosabb, hiszen a környezettudatos gondolkodás terjedésével a munkahelyek felismerik, hogy a papírhasználat súlyos terheket ró a természeti erőforrásainkra. A tízujjas gépelésre pedig nemcsak a titkárnőknek van szükségük: bármilyen irodai munkánál vagy a saját vállalkozásodban is nagy hasznát veszed, ha gyorsan, hatékonyan és hibátlanul tudod megírni a szövegeket, dokumentumokat, e-maileket. A digitális irodára történő átállás költségcsökkentést is jelent a munkáltatók számára, így egyre nő az igény olyan szakemberekre, akik képesek ezeket a feladatokat hatékonyan elvégezni - legyen szó biztosítási vagy banki szféráról, államigazgatásról vagy üzleti világról és a legkülönbözőbb nagyvállalatokról.

Néhány információ a számítógépes adatrögzítő tanfolyamról

 

Mindegyik említett tanfolyamot tervezzük elindítani 2023 elején. Érdeklődj e-mailben az info@minerva90.hu címen, telefonon a 22/501-665-ös számon vagy üzenetben Facebook- vagy instagram oldalunkon. Várunk személyesen az irodánkban is a Petőfi utca 5. alatt, azután pedig találkozzunk a választott tanfolyamon!