A legaktuálisabb tanfolyamunk - jelentkezz Halloweenkor kártevőirtó Ajképzésre!

A legaktuálisabb tanfolyamunk - jelentkezz Halloweenkor kártevőirtó Ajképzésre!

2022. november 02.

Itt a Halloween, amikor mindent dekorációs pókhálók borítanak, a tortákon fondantból készült hangyák masíroznak, a kivájt tökökből pedig plüsspatkányok bújnak elő - mikor lehetne aktuálisabb elolvasni egy cikket a kártevőirtók munkájáról és az ahhoz vezető képzésről?

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, én fenntartással kezelem a Halloweenhez kapcsolódó külsőségeket. Semmi bajom ezzel az ünneppel, ismerem az eredetét, nem keverem össze egymással ezt, illetve a Mindenszenteket és a Halottak napját - de amikor minden sarokból denevérek bukkannak elő, és az iskolai buliban levágott ujjat ábrázoló sütikkel kínálnak, az bevallom, nekem bizony sok. Amikor tehát leültem cikket írni a Minerva blogra, rögtön a kártevőirtó képzésünk jutott eszembe, hiszen most teljesen ideillőnek érzem. Olvasd el te is, hogy megtudd, kik ezek a remek szakemberek, akik a csótánytól a denevérig, a poloskától a patkányig mindent eltüntetnek a környezetedből - és hol tanulják mindezt?

Mi az az egészségügyi kártevőirtás?

 

Gondoltad volna, hogy a Földön több, mint egymillió állatfaj él? Közülük a legtöbb ízeltlábú: rovarok,bogarak, pókok és más, általában kevésbé kedvelt lények. Pedig nagy részük kifejezetten hasznos az emberi tevékenységet tekintve is: gondoljunk csak a beporzókra vagy azokra a rovarokra, bogarakra, amelyek kártevőkkel táplálkoznak. Ilyen például a katicabogár, amelynek kedvenc tápláléka a levéltetű.

Hazánkban több mint 20 ezer ízeltlábú faj fordul elő, közülük mintegy 300 él közvetlenül az ember környezetében. Szerencsére ennél jóval kevesebb a veszélyes vagy károkozó ízeltlábú fajok száma, de a lista kiegészül még egyes rágcsálókkal és más egészségügyi kártevők is.

Itt jönnek a képbe azok az elhivatott szakemberek, akik megmentik a lakosság többi részét ezektől a kártevőktől. Ha elképzeltél egy jelenetet a Ghost Bustersből védőruhával és szellemirtó fegyverrel, nem jársz messze az igazságtól: a kártevőirtók munka közben valóban szuperhősként festenek!

 

 

Kinek ajánljuk a kártevőirtó szakmát?

 

Valójában mindenkinek, aki segíteni szeretne embertársain, vagy nagyobb léptéket tekintve a társadalmon. Bár általában az orvosokat és ápolókat, a mentőket és tűzoltókat vagy éppen a mentális egészséggel foglalkozó szakembereket szoktuk a segítő munkát végzők közé sorolni, mégis ha belegondolsz, kártevőirtóként is éppen ezt teszed. Megszabadítod az embereket egy olyan problémától, ami komolyan megkeseríti az életüket - ez pedig jó ok arra, hogy este elégedetten hajtsd álomra a fejedet.

Ajánljuk neked ezt a képzést, ha szívesen küzdenél a fertőző betegségeket terjesztő és más, az emberi egészségre káros állati kártevők ellen. Ez a védekezés fontos közegészségügyi, járványügyi, társadalmi szempontból, az egész népesség számára  hasznos tevékenységet láthatsz el így.

Ha egy olyan tanfolyam elvégzését tervezed, amellyel később új karrierbe is kezdhetsz, érdemes azt is mérlegelni, hogy a személyiségedhez mennyire illik az adott tevékenység. Egészségügyi kártevőirtó képzésre jelentkezni például akkor érdemes, ha pörgős egyéniség vagy, szereted a változatos feladatokat. Minden ügyfél problémája más és más, és mind örül neki, ha sikeresem megoldod a feladatot! Az sem árt, ha szívesen vezetsz autót, hiszen el kell majd jutnod egyik ügyféltől a másikig. Kártevőirtóként kezdhetsz egyéni vállalkozásba is, de az ezzel foglalkozó cégeknél is örülnek majd neked, hiszen erre a szakmára folyamatos a kereslet a munkaerőpiacon.

Kártevőirtást szeretnék tanulni! Hol kezdjem?

 

Kezdd nálunk! Ha alapfokú végzettséged van, már csak az egészségügyi alkalmasságot kell igazolni, és indulhat is a tanulás. A tanfolyamon megismerheted a kártevők elleni védekezés szabályozását, a szakmai irányelveket, a kártevőirtás módszereit, technológiáit.Sokat tanulhatsz az ellenségről is, azaz az egyes kártevők biológiájáról, életmódjáról, közegészségügyi és gazdasági kártételéről. Megismerkedsz az irtás különféle módszereivel és eszközeivel, és a 600 órás tanfolyam végére a szükséges gyakorlatot is megszerezheted. Ha megtetszett, továbbtanulhatsz az Egészségügyi gázmester képzésen.

 

Olvass többi képzésünkről is honlapunkon a Tanfolyamok  menüpontban, és ha valamelyik felkeltette az érdeklődésedet, jelentkezz itt, vagy keresd kollégáinkat az info@minerva90.hu e-mail címen vagy a 22/501 665-ös telefonon!