5+1 ügyviteli tanfolyam, ha jó a szervezőkészséged

5+1 ügyviteli tanfolyam, ha jó a szervezőkészséged

2022. szeptember 12.

Amikor azon töprengsz, hogy milyen szakma lenne számodra az ideális, milyen területen tudnád elképzelni magad, és ahhoz milyen végzettséget kell megszerezned, több szempontból is nehéz helyzetben vagy. Hacsak nincs olyan ismerősöd, akit megkérdezhetnél, a legtöbb szakmát nem ismered belülről, amíg ki nem próbálod - erre pedig kevés lehetőség adódik. Milyen szempont szerint dönthetsz mégis anélkül, hogy előre tudnád, milyen egy adott munkakörben dolgozni?

Mindenképpen nézz körül az állásportálokon és a különböző felnőttképzők oldalain, ahol sok képzési leírást találsz. Ezek gyakran tartalmazzák a munkaköri feladatokat is, illetve a szükséges képességeket, kompetenciákat - ezek ismerete közelebb visz a döntéshez.

Ami biztos, hogy segít, az pedig az önismeret. Közhelynek hangzik: úgy érezheted, ma már cikkek, posztok és videók tömegei szólnak arról, hogy az önismeret a kulcs a boldoguláshoz - de éppen azért, mert ennyien állítják, lehet benne valami. Sokan élnek és dolgoznak úgy, hogy valójában sosem gondolkodtak azon, mi az, amiben igazán jók, és hogyan lehet ezt a tulajdonságukat kamatoztatni. Egy ismerősöm például él-hal a különböző rendezvények szervezéséért, akkor pörög fel igazán, ha egyszerre több telefon csörög, és rengeteg a megoldásra váró feladat - mégis egy multinacionális cég recepcióján dolgozott évekig, ahol csak időnként kapott szervezési feladatokat, a napja nagy része számára unalmas rutinnal telt. Azóta váltott, és az új helyén sokkal jobban érzi magát: gyerekeknek szervez programokat és táborokat.

Nem véletlen, hogy épp ő jutott eszembe, hiszen a jó szervezőkészség egy olyan tulajdonság, amivel elég sokan rendelkeznek, de alig-alig használják ki. Ha te vagy a társaság lelke, ha mindig tudod, kihez kell fordulni, ha még valami hiányzik a buliból, ha nem riadsz vissza a hivatalos ügyek intézésétől vagy a papírmunkától sem - keress olyan munkát, ahol éppen ez az egyik legfontosabb készség!

Olvasási idő kb.: 6 perc

Ügyviteli szakmák jó szervezőknek

 

Ha érdekel a kereskedelem, szívesen vennél részt különböző ügyletek megkötésében, lehetsz akár jövedéki ügyintéző vagy termékdíj-ügyintéző is. Jó, ha szeretsz elmélyülni a jogszabályok világában és szíveden viseled a szabályok betartását és nem okoz gondot ezt mások felé is képviselni. A jövedéki ügyintézők a jövedéki termékek, azaz az élvezeti cikkek:  alkoholos italok, dohányáru és a dohányzást helyettesítő termékek, illetve az energiahordozók: a szén, a kőolaj, a fűtőolaj, a földgáz és a villamos energia kereskedelmének engedélyezésével, forgalomba helyezésével foglalkozik.  

A termékdíj-ügyintéző munkája is hasonló ehhez azzal a különbséggel, hogy ő a környezetvédelmi termékdíjas árukkal kapcsolatban jár el. Ezek olyan termékek, amelyek előállítása, forgalmazása, fogyasztása környezeti kockázattal jár, ezért ezek után a tevékenységek után környezetvédelmi termékdíjat kell fizetni. Ilyen a műanyagtermékek egy része, csomagolóanyagok, akkumulátorok, elektromos berendezések, egyes papíráruk, a gumiabroncs és számos kőolajtermék. Ha tehát a jó szervezőkészség mellett szívügyed a környezetvédelem, ez a szakma neked való! Mind a jövedéki-, mind a termékdíj-ügyintéző képzéshez szükséges azonban előképzettség és gyakorlat, így ha ezzel még nem rendelkezel, akkor kezdd a vám-, jövedéki- és termékdíj-asszisztens tanfolyammal!

Szervezés a sport és a kultúra területén

 

A fenti két szakma nem a te világod, viszont élsz-halsz a sportért? Lelkesen figyeled a közvetítéseket, magad is jársz meccsekre, futóversenyeken veszel részt és mindig érdekelt, hogyan is zajlik egy ilyen rendezvény megszervezése? Akkor neked szól a sportszervező munkatárs képzés, ahol pontosan ezeknek az eseményeknek lehetsz szerves része. Dolgozhatsz sportszövetségeknél, egyesületeknél, ahol szakmai feladatok ellátásában projektek előkészítésében és lebonyolításában segédkezhetsz. Edzőtáborokat, versenyeket, sportrendezvényeket szervezhetsz, és ezen belül különböző marketingfeladatokat végezhetsz.  Emellett a sportolók számára foglalkozásokat, versenyeket, rekreációhoz és sporthoz kapcsolódó rendezvényeket is szervezhetsz.

Amennyiben pedig a kultúra a te igazi világod, rád vár a kulturális rendezvényszervező tanfolyam! Ezt a képzést azoknak, találták ki, akik a rendezvények szervezése, háttérmunkái iránt érdeklődnek, és ezt kifejezetten kulturális területen - művészeti és szabadidős programok, körök, klubok, tanfolyamok szervezésében szeretnék megvalósítani. Itt aztán lesz lehetőséged kapcsolatokat építeni, fellépőket, tartalmas műsorokat szervezni, a környékeden élők kulturális életét felpezsdíteni! Biztos vagyok benne, hogy rengeteg ötlettel és kreativitással veszel majd részt a választott fesztivál, kiállítás, koncert, színház, múzeum vagy művelődési ház életében - és még sorolhatnám azokat a helyszíneket, ahol tárt karokkal várják a jó szervezőkészséggel rendelkező úl kollégákat.

Mindegyik említett tanfolyamot tervezzük elindítani idén ősszel. Ha kérdéseid vannak a képzésekkel kapcsolatban, keress minket e-mailben az info@minerva90.hu címen, telefonon a 22/501-665-ös számon vagy üzenetben Facebook- vagy instagram oldalunkon. Várunk személyesen az irodánkban is a Petőfi utca 5. alatt, azután pedig találkozzunk a választott tanfolyamon!